Obavijesti

Sport

Komentari 45

Talijani 'nagazili' Pjacu, a prije toga su Mandžu zvali 'kantom'

Talijani 'nagazili' Pjacu, a prije toga su Mandžu zvali 'kantom'
1

ŽESTOKI TALIJANI Za tamošnje analitičare i Mandžukić koji je osvajao Ligu prvaka bio je - kanta. Pjaca jučer i nije briljirao, ali nije bio niti toliko loš koliko su po njemu 'raspalili' talijanski mediji...

VIDEO

Talijanski nogometni kritičari često znaju pretjerati u svojim analizama i kritikama. Zna to najbolje Mario Mandžukić, čovjek koji je četiri mjeseca po svom dolasku u Juve nazivan 'bidone', u prijevodu na hrvatski jezik - kanta.

Nije ga išlo, kao što nije išlo niti cijeli Juventus te jeseni koji se u jednom trenutku nalazio čak i ispod desete pozicije uz dvocifren bodovni zaostatak za vrhom. Kasnije su Mandžo i društvo nagazili po gasu i uzeli naslov prvaka, a on je 'preko noći' postao Il Guerriero, odnosno - ratnik!

Ako su mogli sumnjati u igrača koji je prije dolaska u Juve osvojio Ligu prvaka u, po mnogima, ponajboljem Bayernu svih vremena pod vodstvom Juppa Heynckesa, kako onda ne bi mogli 'opaliti' po mladom Marku Pjaci?

Juventus je u petak navečer ugostio slabašni Palermo te uz doista nižu potrošnju svojih glomaznih resursa upisao pobjedu 4-1. U toj je utakmici po drugi puta od prve minute zaigrao hrvatski reprezentativac Marko Pjaca, a bio mu je to i prvi nastup u udarnih 11 'stare dame' na Juventus Areni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I nije bio dobar, to se mora priznati. Igrač plaćen 23 milijuna eura zagrebačkom Dinamu bio je 'tih' i to smeta Talijane koji su odmah udarili žestoko.

Gazzetta dello Sport dala mu je ocjenu 5,5 što ga čini najslabijim akterom susreta.

- Pjaca se mora naučiti nositi s pritiskom i očekivanjima. Pogotovo nakon loše utakmice kao što je bila protiv Palerma. To ga čeka idućih pet godina na koliko je potpisao s Juventusom. Allegri ga je s razlogom kritizirao i naredio mu da 'zapne'. Ne može se reći da se Pjaca ne trudi, iako pri tome izgleda kao brzi vlak koji je izdušio nasred ravnice jer mu se pokvarila lokomotiva. Dezorijentiran - pišu Talijani.

Po običaju, bili su prežestoki. Za mladića koji je u ljeto napravio ogroman skok iz HNL-a u Serie A te pretrpio tešku ozljedu koja ga je vidno unazadila potrebno je strpljenje. Zna to i trener Allegri koji ga u posljednje vrijeme kritizira jer je svjestan njegovog potencijala.

- On mora steći iskustvo igranja u Serie A jer ovo nije HNL niskog intenziteta i slabe kvalitete. Pjaci je tamo bila dovoljna samo kvaliteta da iskače među ostalima. Protiv Palerma se pokazalo da samo klasa nije dovoljna, on mora raditi na svojoj igri kao i momčadskoj. Pjaca je strašan potencijal i to treba pretočiti u to da postane veliki igrač - govorio je Allegri jučer poslije pobjede.

Ipak, ima i nešto pozitivno.

- Pokazao je protiv Palerma da se želi žrtvovati i kad mu ne ide najbolje. On je mlad i treba mu dati vremena za razvije - rezimirao je trener Juventusa koji je Pjacu najavljivao kao svoje najveće zimsko pojačanje.

Na njemu je da talentiranog i neiskusnog mladića 'izbrusi' u velikog igrača, kako je i sam rekao, odnosno kako je to napravio s mladićima Ruganijem, Sandrom, Moratom i Dybalom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov