Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

I najveći puste suzu: Federer se rasplakao pred kamerama...

None Foto: REUTERS

Peter je bio jako bitna osoba u mom životu i on me naučio svemu, zbog njega sam bio igrač kakav jesam. Ajme, tako mi fali. Nadam se da bi bio ponosan na sve što sam postigao, rekao je Federer...

Roger Federer jedan je od najvećih tenisača ikad. On je jedan od onih koji vam se uvuku u kožu zbog svojih gospodskih manira i nevjerojatnog znanja koje posjeduje. Švicarac je potpuno obilježio "bijeli sport" i zapisao se u njegovu povijest osvajanjem 20 Grand Slamova, a sa 36 godina i dalje tjera po svome te osvaja trofeje.

Poznat kao vrlo emotivna osoba, Federer je često znao zaplakati nakon teško izborenih pobjeda, ali nikada se nije rasplakao u javnosti kao ovaj put. Švicarac je uoči početka prvog Grand Slama sezone, Australian Opena, odradio intervju za CNN u kojem se prisjetio Petera Cartera, čovjeka koji je zaslužan za njegove uspjehe.

- Peter je bio jako bitna osoba u mom životu i on me naučio svemu, zbog njega sam bio igrač kakav jesam. Ajme, tako mi fali. Nadam se da bi bio ponosan na sve što sam postigao - rekao je Federer i zaplakao pred kamerama. 

Peter Carter bio je njegov trener tijekom njegovih dječačkih dana, a suradnja je zapečaćena 2000. godine. Samo dvije godine poslije, Carter je poginuo u prometnoj nesreći, što je ostavilo traga na velikom Švicarcu. 

Za njegovu smrt je saznao tijekom turnira u Torontu gdje je nastupao, a vijest ga je skoro dotukla. 

- Nikada nisam bio toliko uznemiren. Izletio sam iz hotela i počeo plakati i derati se - dodao je Roger.

- Nije htio da budem neostvareni talent. Kada je umro, to je bilo za mene kao poziv, i počeo sam trenirati još jače i jače - zaključio je Federer.

Švicarac se priprema za početak sezone gdje brani brani naslov na Australian Openu, a ove godine bi mogao nakon dugo vremena zaigrati i u zemljanom dijelu sezone.

 

 

Komentari (5)
  • Federer je nakon pokojnog Dražena moj najomiljeniji sportaš uz dužno poštovanje prema svim našim veličanstvenim sportašima,kojih je puno

    8. 1. 2019,   08:32
  • Definitivno najbolji tenisač svih vremena, a i jedan od najvećih individualnih sportaša ikad..

    8. 1. 2019,   20:26
  • Najveci gospodin u povijesti tenisa sta je je. Jedan od najvecih tenisaca u povijesti takoder

    8. 1. 2019,   19:35