Obavijesti

Sport

Komentari 58

I ode Frane Zolja gdje je plaća bolja: Top pet golova u Hajduku

I ode Frane Zolja gdje je plaća bolja: Top pet golova u Hajduku
7

ZOLJA U KINI Od dresa splitske momčadi oprostio se crvenim kartonom protiv Belupa na Poljudu i to porazom... Ipak, neće ga se po tome pamtiti, imao je on svojih blistavih trenutaka u Hajduku

VIDEO

Nakon dvije i pol sezone u Hajduku Kamerunac Franck Ohandza (26) odlazi u kineski FC Shenzhen. Bit će to veliki udarac za 'bile' dok će ofenzivac napuniti džepove. U Kini ga čeka osam puta veća plaća, mjesečno 100.000 eura! 

Franck Ohandza potpisao za Shenzhen, Hajduku 1,2 mil. €
Franck Ohandza potpisao za Shenzhen, Hajduku 1,2 mil. €

Za prvu momčad Hajduka debitirao je 2. srpnja 2015. godine u europskom nastupu protiv Sillamäe Kalev. U bijelom dresu upisao je ukupno 3.504 minute i pritom postigao 26 pogodaka i dodao 14 asistencija. U prosjeku je zabijao svakih 135 minuta.

Evo i njegovih najupečatljivijih trenutaka u Hajduku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Zolja' u Zaprešiću

Karakteristična proslava u kojoj drži 'zolju' u rukama na snagu je stupila za vrijeme pobjede protiv Intera u Zaprešiću koncem kolovoza 2015. Tu je opravdao stečeni nadimak - Frane Zolja.

Hajduk je pobijedio 2-0, Kamerunac je zabio u 69. minuti i proslavio gol na svoj karakterističan način. No, to nije bila prva i jedina kreativna proslava napadača.

Rešetanje Estonaca

Ohandza je u svom prvom nastupu na Poljudu odmah osvojio Torcidu. Dva gola estonskom Sillamäe Kalevu u kvalifikacijama za Europsku ligu pri pobjedi 6-2.

Uslijedila je proslava u kojoj drži 'zolju' što je postala njemu karakteristična proslava za nove golove koji su uslijedili. Nije to bio kraj kreativnih proslava, daleko od toga...

Golom uništio Dinamov niz

Posljednji gol koji je postigao za Hajduk bio je vjerojatno i njemu, a i navijačima najdraži. Na Maksimiru 18. veljače Hajduk je slomio dotad neporaženi Dinamo njegovim golom.

U cijeloj sezoni nisu izgubili, a u HNL-u 22 kola nisu nikom popustili. Pobjegao je obrani, iskoristio kiks Livakovića i Leškovića čime je donio tri boda Splićanima, točnije, zakomplicirao prvenstvo.

Nažalost po njega i Hajduk, već u sljedećoj je utakmici vidno nervozan zaradio direktno isključenje protiv Slaven Belupa u porazu 0-1 čime se oprostio od bijelog dresa. Kaznu, kolika god ona bila, neće odraditi.

Započeo spašavanje sezone

Kako bi 'bili' spasili sezonu, nisu smjeli izgubiti od Osijeka u četvrtfinalu kupa. Poraz na Gradskom vrtu skroz bi ih izbacio iz igre za trofeje i pobjeda je novom treneru Željku Kopiću bila imperativ.

Hajduk, tada u slaboj formi, stigao je u Osijek u podređenom položaju, no onda je Franck u 39. minuti pogodio za vodstvo koje je poguralo momčad prema pobjedi.

Završilo je 3-1 za 'majstora s mora' i klub će se uskoro boriti za finale natjecanja protiv Lokomotive. Međutim, bez Francka.

Škarice na Maksimiru

Jedan od najljepših golova zabio je Lokomotivi na Maksimiru. Spominjalo se kako je Ohandza igrač koji zabija samo u ljetnim terminima, no ova utakmica igrala se u prosincu i on je bio dvostruki strijelac.

Posebno je atraktivan bio njegov prvi pogodak kada je škaricama, nakon dodavanja Ahmeda Saida s druge stative fantastično pogodio bliži kut gola pokraj nemoćnog Adriana Šempera.

Oba je pogotka Ohandza proslavio originalno, plešući popularni hit "Gangnam Style" - iako bi ga nakon ove utakmice i bez te proslave svi zapamtili.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet