Obavijesti

Sport

Komentari 195

I urednik 24sata mu dao glas: Ribery je najbolji igrač Europe

I urednik 24sata mu dao glas: Ribery je najbolji igrač Europe
8

Franck Ribery najbolji je nogometaš Europe za prošlu sezonu, odlučili su novinari iz 53 zemlje Europe, a čast da predstavlja Hrvatsku imao je urednik 24sata

VIDEO

Franck Ribery najbolji je nogometaš Europe za prošlu sezonu, odlučio je po jedan novinari iz svake europske zemlje, a čast da predstavlja Hrvatsku imao je urednik 24sata čije ste tvitove iz Monte Carla mogli pratiti uživo. Između Riberyja, Messija i Ronalda naš je urednik svoj glas dao upravo pobjedniku Francku Riberyju.

- Ovo je vrlo poseban trenutak stajati ovdje večeras. Želim zahvaliti svojim suigračima iz Bayerna, mojoj obitelji i djeci - rekao je Ribery nakon što mu je trofej za najboljeg igrača u prošloj sezoni predao predsjednik Uefe Michel Platini.

Ribery je u finalnom glasovanju dobio 36 glasova, Messi 14, a Ronaldo samo tri.

U finalnom krugu glasovanja uz Riberyja su se našli Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, međutim očito je presudilo to što je Francuz u fantastičnoj sezoni vodio Bayern do trostruke krune, Lige prvaka, Bundeslige, DBF Kupa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Live:

>>> 18.57 - Franck Ribery je dobio Uefinu nagradu najboljeg nogometaša Europe za prošlu sezonu.

>>> 18.56 - Na pozornicu je stigao trofej namijenjen najboljem igraču u prošloj sezone. Trofej će predati predsjednik Uefe Michel Platini.

>>> 18.48 - Na pozornici su se pojavili Franck Ribery i Lionel Messi, ali ne i Cristiano Ronaldo koji nije ni doputovao u Monte Carlo

>>> 18.46 - Novinari su imali 30 sekundi da u Grimaldi Forumu u Monte Carlu glasaju za najboljeg nogometaša prošle sezone.

>>> 18.43 - Završen je ždrijeb skupina Lige prvaka. Kako je sve završilo pročitajte ovdje.

>>> 17.59 - Uoči izbora za najboljeg igrača prošle sezone bit će održat ždrijeb Lige prvaka, a više o tome možete pročitati ovdje.

>>> 17.52 -  Trofej Lige prvaka na pozornicu Grimaldi Foruma donio Billy McNeill.

>>> 17.45 - Voditelji današnjeg izbora za najboljeg nogometaša u prošloj sezoni i ždrijeba Lige prvaka izašli su na pozornicu Grimaldi Foruma u Monte Carlu.

>>> 17.30 - Za 15-ak minuta trebao bi u Grimaldi Forumu u Monte Carlu početi ždrijeb najboljeg igrača prošle godine, kao i ždrijeb skupina Lige prvaka. Lionel Messi je već stigao. Argentinac sjedi točno ispred Francka Riberyja, a treći nominirani za igrača prošle sezone Cristiano Ronaldo neće doći.

Najava:

Napravio sam sve što sam mogao. Nema puno ljudi koji bi mogli reći da ne zaslužujem ovu nagradu, rekao je Franck Ribery, jedan od trojice kandidata za Uefinu nagradu najboljeg nogometaša Europe. 

Ribery se za nagradu bori s Leom Messijem i Cristianom Ronaldom. Odluka je danas uoči ždrijeba Lige prvaka, a najboljeg nogometaša Europe bira i 24sata. Naš urednik nalazi se u Monaku gdje će dati svoj glas Riberyju, Messiju ili Ronaldu. Sve možete pratiti UŽIVO na našem portalu.

Prvi krug glasovanja izlučio je deset kandidata, a nakon drugog ostala su trojica. Messi, dobitnik premijerne nagrade za najboljeg nogometaša Europe prije dvije godine te Cristiano Ronaldo, među trojicom su nominiranih treći put, a ove godine pridružio im se bavarski as Franck Ribery. 

Francuz je osvojio Ligu prvaka, njemačko prvenstvo i kup te je proglašen najboljim igračem Bundeslige. Dakako, bilo je tu i drugih kandidata iz redova europskog prvaka. Među najboljih deset bili su Arjen Robben (na četvrtome mjestu), Thomas Müller (6.) i Bastian Schweinsteiger (7.). Nominiran je bio i naš Mario Mandžukić, no on je ispao u prvom krugu.

Prije dvije godine uz Messija i Ronalda među najboljom trojicom bio je Xavi, a lani Andres Iniesta, koji je i dobio nagradu.

Messi je osvojio španjolsku ligu s Barcelonom i pritom postigao nevjerojatnih 46 golova, peti je put dobio Fifinu nagradu za najboljeg svjetskog nogometaša i treći put Zlatnu loptu. Cristiano Ronaldo bio je najbolji strijelac Lige prvaka s 12 golova, a s 27 godina je već ubilježio 100. nastup za portugalsku reprezentaciju.

Uoči današnjeg ždrijeba skupina Lige prvaka u Monte Carlu po jedan novinar iz svake europske zemlje glasovat će uživo pomoću elektroničkih uređaja, a odmah nakon glasovanja bit će objavljeno tko je novi najbolji nogometaš Europe.

Pratite izbivanja uživo iz Monte Carla preko Twittera urednika 24sata

Ekskluzivno na 24sata.hr možete pratiti zbivanja iz Kneževine u kojoj će vas urednik 24sata preko Twittera informirati o događajima vezanim za izbor najboljeg nogometaša te ždrijeb Lige prvaka i Europske lige. U aplikaciji u članku možete kronološki pratiti tvitove i opažanja našeg urednika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 195
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu