Obavijesti

Sport

Komentari 89

Baš šteta: Vekić ostala mislima u prvom setu i bez polufinala

Baš šteta: Vekić ostala mislima u prvom  setu i bez polufinala
5

Donna Vekić i Belinda Benčić otvarile su program u srijedu na Arthur Asheu. Ulog je bio velik - polufinale US Opena Tamo će u četvrtak igrati Švicarka

VIDEO

Iva Majoli i Mirjana Lučić-Baroni i dalje nikako da dobiju društvo. Donna Vekić zastala je u svom prvom četvrtfinalu na Grand Slamu, mogla je postati treća Hrvatica koja je igrala u polufinalu nekog od četiri najveća teniska turnira, ali tamo će u četvrtak prvi put u karijeri Belinda Benčić.

Šteta, baš šteta jer dojma smo da je imala Donna to u sebi. Pobjeda je donosila strašno velike stvari (npr. 14. mjesto na ljestvici), pamtit će sigurno prvi set u kojemu je servirala na 5-4, dotad je njena odlična prijateljica nijednom nije ugrozila, ali tu nije završila posao i meč se tada počeo okretati na Švicarkinu stranu.

Bio je to dvoboj čvrstine, dvoboj u kojemu su se i jedna i druga kroz izmjene pokušavale nametnuti s osnovne linije i dvoboj sjajnih servisa. Bilo je samo pitanje čiji će zid prije napuknuti. Dogodilo se to Benčić koja je u devetom gemu promašila zicer i napravila dvostruku pogrešku te praktički poklonila gem i servis Donni za prvi set.

Međutim, 12. igračica svijeta potom je odlično reagirala, mora se priznati. Nije Vekić ništa krivo napravila, jednostavno je pritisak protivnice bio prevelik. Tie-break je odlučivao, Benčić je povela sa 6-3 i iako je Donna spasila dvije set-lopte svojom najboljom kombinacijom prvog servisa i egzekucije forehandom, taj je zadnji bio mrvicu predug.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nema glave, nema repa, ništa - glasno je kritizirala Donna svoju igru na početku drugog seta.

Malo je pala i govorom tijela, još je Benčić poslužila i sreća kod jednog poena. Švicarka je kroz cijeli meč držala strašnu razinu na prvom servisu (32/38 na prvom) i tu se Donna najviše mučila makar je i ona pratila, no samo do početka drugog seta kada je bitno pala igrom nakon prvog servisa.

Evo, primjera. Kod 3-3 i 0-30 ostala je stajati na osnovnoj liniji ne vjerujući da jedan sretni return protivnice može prijeći i tu joj je meč počeo posve kliziti iz ruke. Mogla ga je još malo prolongirati spasivši dvije meč-lopte, no nije, kao i Goerges prije dva dana, stavila taj pritisak na leđa svoje protivnice. Ostat ćemo uskraćeni za informaciju bi li i Benčić pukla kao Njemica.

US Open, četvrtfinale:

Donna Vekić (Hrvatska) - Belinda Benčić (Švicarska) 6-7 (5), 3-6

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio