Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kako igraju majstori! Portugal opet pao, Hrvatska je u finalu

None Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija izborila je finale Svjetskog juniorskog prvenstva do 21 godine. Dominikovićevi dečki još su neporaženi, svladali su Portugal i drugi put, sada s 31-28

Prvi put u povijesti hrvatski rukomet dobio je svjetsku rukometnu juniorsku medalju. Hoće li biti zlatna ili srebrna, to ćemo vidjeti u nedjelju (16:30) s Francuzima, bez kojih, eto, ne možemo ni ovdje.

Što se god dogodilo sutra, bilo bi nepošteno da se ovakva generacija oprostila bez medalje jer to što igra u Španjolskoj, to je vrh. Uostalom, dobiti Portugalce dvaput na istom turniru, to izgleda kao mala fantastika. Osim ako niste vrh.

Krenuli smo standardno s jednom izmjenom obrana-napad. Vekić je mijenjao Vistoropa u obrani za koju je Portugalcima trebalo pet minuta da je probiju jer je Ereš poludio odmah na startu skinuvši prve četiri lopte. Dvije od toga moćnom ljevaku Silvi, čisto da se upoznaju.

Martinović povukao

Nama nije nedostajalo raznovrsnosti u napadu koji nije stao ni kada je Šarac tražio izmjenu nakon 15 minuta. S Jaganjcem smo ostali na istoj razini, malo i pojačali jer su Portugalci prerjerivali s traženjem Fradea na crti. Otišli smo na 9-4 pa je portugalski izbornik drugi put u četiri minute zvao igrače k sebi.

Stali su potom u 5-1, zbunili nas malo, pa nismo znali što ćemo ni s igračem više. Dominiković je potom gubio živce, malo se izvikao na Jaganjca jer nije izlazio na ruku Silvi koji je golovima vratio svoje na -2.

Mogli su nam se i još približiti, ali nije dao Ereš kad smo bili dvije minute bez Vekića. Držali smo sve u rukama dok s dva gola nismo krenuli u nastavak, drugi put digli na +5, kada smo stali. Napad je ostao bez rješenja, a Portugalci su stizali i stizali dok nisu stigli i prestigli nas u deset minuta. Primili za to vrijeme golova kao i u cijelom prvom dijelu. Nije izgledalo obećavajuće.

Dominiković je potrošio dva time-outa, pomoglo je iako je izgledalo da nema pomoći protiv Gomesa koji skače kao da ima federe, pa sreće koja je slala odbijance Fradeu i društvu. No pribrali smo se, Martinović je povukao, za njim Mileta i Šarac, a onda i Panjan kad je najviše trebalo i kad ih je trebalo slomiti. Učinismo to četiri minute prije kraja, slavlje je na klupi krenulo i prije kraja. 

Bravo, dečki, bravo, Hrvatska!

Svjetsko prvenstvo u rukometu, polufinale:

Hrvatska - Portugal 31-28 (12-9)

Hrvatska: Ereš (8 obrana), Panjan (1 obrana); Špruk 1, Godec, Malec, Mileta 7, Račić, Papić 1, Miličević, Jaganjac 3, Šarac 6, Srna, Novak 1, Vastorop 4, Martinović 8, Vekić

Portugal: Valerio (13 obrana), Gaspar; Pereira, Teixeria, Vieira 2, Frade 5, Santana, Reis, Silva 9, Gomes 3, Fernandes 6, Monteiro 2, Loureiro, Riberio 1, Soares

Sedmerci: Hrvatska 3/3, Portugal 0/0

Isključenja: Hrvatska 10 minuta, Portugal 8 minuta

Komentari (84)
  • Odavno nisam cuo normalan Timeout ,moglo bi biti nesto od Dominikovica...

    27. 7. 2019,   21:02
  • Vjerujem u naše, želim im uvjerljivu pobjedu pa tako do kraja.

    27. 7. 2019,   20:17
  • Ovo je sramota za tkz. Hrvatsku TV da moramo gledati utakmicu na srpskom Sport Kanalu!

    27. 7. 2019,   22:13