Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Igla mu je bila u ruci: Policija upala skijašu dok se dopingirao

None Foto: Screenshot/Vorarlberg Online

Austrijska policija je u Seefeldu provela raciju među sportašima koji se natječu na SP u nordijskom skijanju, uhitila je petoricu zbog korištenja dopinga. Maxu Haukeu su upali u sobu u trenutku dok se dopingirao!

Nevjerojatan video austrijske policije pokazuje sportaša koji je uhićen u trenutku uzimanja dopinga!

Tijekom racije u Seefeldu ovoga tjedna policija je uhitila petoricu sportaša koji su koristili doping, vjerujući da su razvili pravu mrežu tijekom Svjetskog prvenstva.

Policija je racijom iznenadila nordijskog skijaša i reprezentativca Maxa Haukea (26), snimila video privođenja, a objavio ga je Vorarlberg Online. Akcija je obavljena prije utrke, u trenutku dok je Hauke primao krvni doping.

Austrijska sportska javnost je zgrožena, a ne pomaže ni činjenica da je Hauke bio policijski kadet. Kada su ga kolege policajci pitali je li još netko u kući, uhvatio se rukama za glavu u nevjerici.

Foto: Screenshot/Vorarlberg Online

- U sportu nema mjesta za doping. Nije lijepo ovo vidjeti, nisam znao što radi. Teško je opisati kako se osjećam, tek sam doznao da je moj prijatelj zapravo varalica. Ne mrzim ga, ali ga ne želim više vidjeti u ovom sportu. Ne možeš se vratiti nakon ovoga - rekao je njegov trening partner, Škot Andrew Young.

Haukea, koji je predstavljao Austriju na Olimpijskim igrama 2014. godine, i još četvoricu kolega čeka teška kazna. Možda čak i doživotna zabrana bavljenja ovim sportom.

Komentari (61)
  • Uh kako ga je neko cinko

    1. 3. 2019,   09:24
  • Sad se svi cude, a najveci svjetski sportasi su dopingirani i to uz blagoslov drzave ciji su proizvod i brand oni sami. Svi zele gledati da se svake godine rusi nekakav svjetski rekord, a da bude prirodno. Ne ide to tako. Najbolji primjer je phelps, ne bi osvojio pola medalja i postigao takva vremena bez dodatnih supstanci. Ali zato i gledamo danas te nadljude kako rade nevjerojatne stvari. Licemjerju i osudjivanju ovih sportasa sad stvarno nije mjesto u novinama

    1. 3. 2019,   10:16
  • los timing

    1. 3. 2019,   09:21