Obavijesti

Sport

Komentari 19

Vori: Ponosan sam na bronce u 2012., ali ipak vrijedimo više

Vori: Ponosan sam na bronce u 2012., ali ipak vrijedimo više
5

Igor Vori u velikom intervjuu za službene stranice IHF-a otkrio je zašto je promijenio odluku o povlačenju iz reprezentacije, ali i koji su ciljevi na Svjetskom prvenstvu

VIDEO

Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Igor Vori u velikom intervjuu za službene stranice IHF-a otkrio je zašto je promijenio odluku o povlačenju iz reprezentacije, ali i koji su ciljevi na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj.

- Nakon Olimpijskih igara bio sam umoran i htio sam uzeti mali predah od reprezentacije. Ipak nakon razgovora s izbornikom Golužom odlučio sam igrati na Svjetskom prvenstvu jer sam spreman i volim igrati za svoju zemlju - rekao je Vori.

Hrvatska je prije deset godina osvojila svjetski naslov. Opet smo među favoritima. Vori je progovorio o tome koja je momčad bolja. 

Usporedba sada i prije 10 godina? Obje momčadi su dobre, ali ona iz 2003. je bila nevjerojatno jaka

- Te 2003. godine imali smo odličnu momčad s briljantnim igračima i svi smo bili vrlo mladi, između 22 i 28 godina. Danas je vrlo slično. Imamo jaku momčad koja je dobar miks starih i mladih. Obje momčadi su dobre, ali ona iz 2003. je bila nevjerojatno jaka.

Sa Slavkom Golužom je igrao, a sad ga on vodi s klupe.

- Trojica smo koji smo igrali sa Slavkom Golužom. Imam veliki respekt prema njemu, a Slavko je autoritet. Tako da nema nikakvog problema - kaže Vori.

Na Olimpijskim igrama u Londonu Hrvatska je igrala moderan rukomet, koji je plijenio brzinom i agresivnošću. To će biti recept i za Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj.

Žao mi je što u 2012. nismo napravili više, jer vrijedimo više od bronce

- Naravno. Protunapadi i brza igra su ključne stavke modernog rukometa i mi trebamo te lagane, brze golove za uspjeh.

Prošle godine Hrvatska je osvojila dvije brončane medalje, na Euru u Srbiji i na Olimpijskim igrama u Londonu. Vori tvrdi da ova momčad vrijedi više od bronce.

- Volim sve medalje, ali nakon deset godina u reprezentaciji bio bih presretan kad bih opet uzeo zlato. Žao mi je što u 2012. nismo napravili više, jer vrijedimo više od bronce. Ipak, treba biti ponosan na ono što smo napravili u prošloj godini.

Hrvatska u skupini ima dva vrlo teška protivnika, Mađarsku i Španjolsku.

- Teško je bilo što reći prije početka prvenstva. Može se dogoditi da odigrate loše u skupini i onda eksplodirate u eliminacijskoj fazi te dođete do finala. Sve je moguće. U svakom slučaju moramo biti na najvišoj razini od početka natjecanja kako bi bili na vrhu. Nikakvo podcjenjivanje ne dolazi u obzir - rekao je Vori.

Francuska, Poljska, Danska, Španjolska, Mađarska i Hrvatska imaju dobre šanse za naslov

Hrvatska je 2009. godine bila domaćin, ali nije osvojila zlato. Sad takav pritisak ima Španjolska na leđima.

- Mi smo 2009. bili pod velikim pritiskom i svi su očekivali puno od nas. Ne znam točno kako će biti Španjolcima, ali očekujem da će imati određeni pritisak.

Prednost Hrvatskoj moglo bi biti i to što Vori s Duvnjakom i Lackovićem igra u HSV-u te se vrlo dobro razumiju.

- Da, sigurno. Znamo se godinama. Cijela momčad mogla bi profitirati iz toga.

Vori smatra kako ima puno kandidata za naslov najboljeg u Španjolskoj.

- Teško pitanje. Francuska, Poljska, Danska, Španjolska, Mađarska i Hrvatska imaju dobre šanse za naslov. Ali puno je tu sitnica koje će odlučiti o tome - zaključio je kapetan hrvatske reprezentacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu