Obavijesti

Sport

Komentari 14

Igrač udario u stol kraj terena: 'Mogao je umrijeti na mjestu!'

Igrač udario u stol kraj terena: 'Mogao je umrijeti na mjestu!'
7

SRAMOTA Australski nogometaš Michael Zullo (28) živ je i zdrav i to uz dosta sreće nakon što je vratom udario u rub stola koji je bio uz travnjak. Australski savez ne vidi problem jer je "sve po pravilima"

VIDEO

Sydney je na Allianz Stadiumu pobijedio gostujući Melbourne Victory 2-1 u petom kolu autralskog prvenstvu, ali 20.000 navijača na stadionu zanijemilo je nakon strašne scene u kojoj je domaći nogometaš mogao izgubiti život.

Michael Zullo bio je u duelu s gostujućim igračem, izgubio je ravnotežu te je vratom udario u rub stola koji je bio tri metra od aut-linije. Izgledalo je strašno, ali na sreću 28- godišnji Australac prošao je bez ozljede te je nastavio igru.

- Da je udario malo jače, vrat bi mu puknuo. Bio bi mrtav na mjestu. Ne znam što ovaj stol radi uz teren. Netko za ovo mora odgovarati - bijesan je bio jedan od liječnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovo je budalaština

Bivši trener Sydneya John Kosmina poludio je kad je vidio što se dogodilo.

- Michael je imao jako puno sreće. Stol mu je mogao rasjeći glavu, mogao mu je izbiti oko, a mogao je i umrijeti. Zašto uopće taj glupi stol stoji uz teren?! Zato da bi na njega mogli staviti semafor koji pokazuje koliko će se još igrati? Pa čak ni četvrti sudac ne stoji kraj stola, to je glupost - rekao je Kosmina.

Šokiran je i bivši golman Manchester Uniteda, danas sportski komentator.

- Ovo je poziv na buđenje. Sigurnost igrača trebala bi nam biti na prvom mjestu. Nikakvih predmeta ne bi trebalo biti kraj terena - rekao je Mark Bosnich.

Nakon incidenta sa Zullom, direktor Sydneya Tony Pignata rekao je kako će tražiti da se ubuduće stolovi maknu s domaćih utakmica.

- Bio sam užasnut kad sam vidio da igrač udara u stol. Pričao sam sa sucima nakon utakmice, oni uopće ne koriste taj stol. Nema smisla da on tamo stoji. Morat ćemo napraviti nešto po tom pitanju - rekao je Tony Pignata.

Sve je po pravilima, dok netko ne pogine

Australski nogometni savez ne vidi problem jer ovo ne krši pravila. Naime, u pravilima stoji kako predmet ne smije biti unutar tri metra od aut linije. No bilo bi zanimljivo vidjeti njihovo tumačenje pravila da je Zullo poginuo.

- Preblizu je terena. Mislim da će ih uskoro maknuti. Imam malu posjekotinu, dobro sam prošao. Svjestan sam da je moglo biti puno gore - rekao je Michael Zullo.

Hrvoje nije bio te sreće

Ovoga puta sve je prošlo u redu, ali Hrvoje Ćustić nije bio te sreće.

Hrvatska se svake godine prisjeća tragedije na zadarskim Stanovima gdje je 3. travnja 2008. godine ugašen mladi život. Ćustić je imao samo 24 godine kad je na utakmici Zadra i Cibalije glavom udario u betonski zid uz teren.

Do danas nitko nije odgovarao za to...

custic
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak

PSG je izborio polufinale Lige prvaka nakon što je slavio preokretom na Montjuicu. Barcelona je povela preko Raphinhe, ali je sve promijenio crveni karton Arauja, nakon čega je PSG zabio četiri gola za prolaz