Obavijesti

Sport

Komentari 49

Igrač utakmice? Je li Modrić ili Raketa, nismo se mogli odlučiti

Igrač utakmice? Je li Modrić ili Raketa, nismo se mogli odlučiti
1

Kako je Hrvatska odigrala drugo poluvrijeme protiv Argentine, doista je bilo teško pronaći slabu točku među "vatrenima". Ali zato ih je bilo napretek među "gaučima". Raketa i Luka bili su maestralni

VIDEO

Hrvatska

Subašić (7) - Skinuo je sva tri šuta Argentinaca prema golu. Nisu bili previše opasni, ali Suba je bio pravi kad je trebalo.

Vrsaljko (7,5) - Krenuo dekoncentrirano u utakmicu, a kasnije se popravio. Na kvadrat! Asistirao za veliku šansu Mandži, jurio po desnom boku i dosta sudjelovao u napadima.

Lovren (7) - Na rođendan sina osvojio je šest od osam duela i bio koncentriran u obrani. Slabije reagirao kod prodora Acuñe, ali ipak nas to nije stajalo primljenoga gola.

 

Vida (7) - Dosta neprecizan u pasovima (samo 62 posto), ali obrambeno je stajao vrlo dobro. Slavonski bedem pred Subašićem.

Strinić (7) - Koncentriran u obrani, pokazao je zube Argentincima u nekoliko navrata. Falilo mu je prodornosti u napadu, ali može biti zadovoljan odigranim.

Rakitić (8,5) - Maestralan, jedan od naših najboljih igrača u Novgorodu. Duge lopte s očima bile su za prste polizati, osvojio je 13 od 17 duela, oduzeo četiri lopte, a sjajan nastup okrunio je i golom.

Brozović (7,5) - Gdje je Messi? Pitajte Marcela. Brozović je doktorski odigrao na zadnjem veznom i bio naš pravi čovjek od zadatka. Pritom i asistirao Modriću

Rebić (do 57') (7,5) - Vrlo loš i nervozan u prvom poluvremenu, svaki bi ga trener već tada izvadio iz igre. A onda je zabljesnuo volejem života, tek drugim za reprezentaciju.

Modrić (8,5) - Sve ono što smo tražili od Luke i sanjali, to je i pokazao. Čvrst u duelima, precizan u dodavanjima, a tek gol koji je zabio... Bombetina!

Perišić (do 82') (7) - Imao je veliku šansu već u petoj minuti koju mu je Caballero sjajno obranio. Nakon toga baš ga se i nije vidjelo, ali pokazao je želju.

Mandžukić (do 90+2') (7,5) - Okej, nije bio precizan u onoj velikoj šansi glavom s pet metara u 30. minuti, ali to ne umanjuje njegovo zalaganje koje je pokazao. Stavio se u službu momčadi.

Kramarić (od 57') (7) - Nije se baš snašao u utakmici visokog tempa nakon što je zamijenio Rebića. Imao je i jednu dobru šansu u kojoj je mogao reagirati bolje.

Kovačić (od 82') (7) - Zatvorio prilaze golu u završnici, a išao je i u napad. Nesebično asistirao Rakitiću za treći čavao u argentinskom lijesu.

Ćorluka (od 90+2') (-) - Nije mu Dalić dao povjerenje od prve minute, ali Čarli je u nadoknadi ipak ubilježio jubilarni 100. nastup za reprezentaciju. I dobio žuti karton. Nema veze...

>>> Pogledajte ocjene na temelju detaljnih statističkih podataka koje donosi portal SofaScore:

Argentina

Caballero (5) Kakva pacerska greška kod gola. Stari Willy htjet će ovu večer što prije zaboraviti.

Mercado (5,5) - Žestoko se sudario s Rebićem. Dobro da je i živ ostao...

Otamendi (5) - Modrić ga je poslao po ćevape kod gola, a kasnije je i sramotno i opasno napucao Rakitića u glavu. 

Tagliafico (6) - Među boljima kod Argentinaca, ali nije to 'gaučima' donijelo rezultat.

Salvio (5,5) - Prodao je tunel Striniću pa ga je ovaj složio k’o metar drva. 

Pérez (6,5) - Opasan po naš gol u puno situacija! Ali promašio je prazan gol u prvom poluvremenu. Skupo je to stajalo Argentince.

Mascherano (5,5) - Stari Javier carinio je loptu, ali što mu to vrijedi na kraju...

Meza (6) - Baš se i nije ‘namezio’ protiv naših obrambenih igrača... Promašio je jednu dobru šansu, a još je i opasno startao na Vrsaljka!

Acuña (6) - Ni kriv ni dužan pogodio prečku u prvom poluvremenu. Pogodio samo jedan od osam centaršuta.

Messi (6) - Nijedan udarac na utakmici, nijedan ubačaj, tri izgubljene lopte. Okej, imao je pet od šest uspješnih driblinga, ali ništa to nije donijelo njegovima. Moglo bi ovo biti još jedno natjecanje koje će završiti razočaravajuće.

Agüero (do 54’) (5,5) - Čovjek od kojega su argentinski navijači jako puno očekivali bio je među najlošijima na terenu. Zato ga je Sampaoli i izvadio iz igre.

Higuaín (od 54’) (6) - Asistirao za veliku šansu Mezi. Nije se previše proslavio kao džoker s klupe.

Pavón (od 56’) (6) - Zamijenio Salvija u veznom redu nakon što su naši zabili. I potpuno se pogubio. Osvojio jedan od četiri duela, promašio pola dodavanja.

Dybala (od 68') (6) - Jedan udarac izvan okvira, to je sve što je napravila Juventusova zvijezda. Još jedna od žrtava Sampaolijeva izbora na ofenzivnim pozicijama za prvih 11.

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske