Obavijesti

Sport

Komentari 19

Igrači 'cugeri' iz nekog razloga uvijek igraju najbolji nogomet

Igrači 'cugeri' iz nekog razloga uvijek igraju najbolji nogomet
2

Izbornik Ante Čačić Vatrenima je uoči Češke poručio da ako pobjede, vodi ih da se svi zajedno napiju. U duhu 'pijančevanja' Vatrenih, 24sata vam donosi 'legende alkoholizma' u nogometaša

VIDEO

Nogomet nije što je nekada bio - to je danas svima jasno. Sport se, općenito, promijenio i napredovao, a samim time i nogomet. Nekada su za uspješnu karijeru bili dovoljni znanje i talent, a danas je to ipak malo drugačije. Osim spomenutih odlika, za uspješnu karijeru potrebni su i naporan rad te veliko odricanje.

Klasičan primjer današnjice i nogometaša koji je imao jedno, ali ne i drugo je Mario Balotelli. Glasio je za najperspektivnijeg talijanskog napadača u zadnjih nekoliko godina.

No Marijev problem je psihičke prirode, nitko ga ne može natjerati da se promijeni što će ga u konačnici, najvjerojatnije, koštati karijere u nekom velikom klubu. Balotelli voli tumariti, a evo, nedavno se potukao u jednom od talijanskih noćnih klubova...

Izbornik Ante Čačić Vatrenima je uoči Češke poručio da ako pobjede, vodi ih da se svi zajedno napiju. Taktika i pristup igračima koje je donekle koristio i Leicesterov menadžer Claudio Ranieri. U duhu 'pijančevanja' Vatrenih, 24sata vam donosi 'legende alkoholizma' u nogometaša.

George Best

Grijeh bi bio krenuti od nekog drugog. George Best defintivno je najpoznatiji 'nogometaš-cuger', koji je igrao profesionalni nogomet. Legenda Manchester Uniteda više je vremena provodila po zabavama i događajima nego na nogometnim terenima, ali opet je svojom briljantnošću ušao u povijest.

Zauvijek će ostati zapamćena njegova čuvena izjava: "1969. godine sam se odrekao alkohola i žena. Bilo je to najgorih 20 minuta u mom životu".

Unatoč svemu, Best je imao zavidnu karijeru u Manchester Unitedu gdje je u 11 godina i 361 nastupu zabio 137 golova.

Paul Gascoigne

Gascoigne je možda čak bio i luđi od Besta. Doslovno. Bivši engleski reprezentativac toliko je pio da je završio u klinici u Arizoni gdje mu je dijagnosticiran bipolarni poremećaj. 2008. godine stvar je postala puno ozbiljnija kada se Gascoigne predozirao alkoholom i drogom u navodnom pokušaju samoubojstva. Hospitaliziran je i liječnici su mu uspjeli spasiti život. 

Pretprošle godine Gascgoine se po sedmi put prijavio u kliniku za odvikavanje no neuspješno. Nekoliko mjeseci kasnije završio je na trodnevnoj detoksikaciji nakon što se ponovo predozirao alkoholom.

Jednom prilikom popio je 32 žestice nakon čega ga je tadašnji menadžer Rangersa Bryan Robson poslao u kliniku kao aktivnog nogometaša. Toliko je Gascoigne pio.

Marko Mlinarić

Legenda Dinama Marko Mlinarić Mlinka proglašen je za najboljeg lijevog veznog igrača u povijesti kluba. No kao i ostatak družine na ovoj listi Mlinka je volio popiti. Kao i cijela generacija Dinama '82.

Mlinka je najviše volio jedno mjesto - Karaku u Zagrebu. Jednom prilikom netko je provalio u poznati zagrebački restoran i sve ostavio netaknuto, a odnio samo dres Mlinke, njegovu 'desetku'. Toliko je bio dobar.

Goran Kovačić/Pixsell

Stjepan Lamza

Još jedna Dinamova legenda nalazi se na ovoj listi. Popularni Štef jedan je od najboljih igrača u Dinamovoj povijesti, a uz njegovo ime vežu se brojne 'alkoholne' legende. Jedna od njih je da ga je jedan engleski časopis opisao kao nogometaša koji bocu ruma popije prije doručka.

Druga anegdota je da je jednom prilikom u Beogradu, prilikom izlaska iz tunela, pitao Rudija Belina s kim igraju. Dinamo je igrao protiv Zvezde pred 100 tisuća ljudi.

Treća je možda i najbolja od navedenih - jednom je uoči utakmice, također dobro podmazan, pozvao taksi i tražio da cijelim putem do stadiona vozi u rikverc. Stjepan Lamza, dame i gospodo.

Adriano Leite Ribeiro

Ili popularno Adriano. Mogao je biti jedan od najvećih ikada. Top u nozi kakav je rijetko tko imao, a nešto mlađi sjetit će se čuvene snage udarca 99 na PES-u 6. No kao i svi naši 'cugeri' s liste, tako je i Adriano imao problema s alkoholom. Slava mu je udarila u glavu dok je igrao u Interu i Adriano se propio.

Toliko da je tadašnji predsjednik Intera Massimo Moratti drugi put u 18 mjeseci poslao u rodni Brazil u trening kamp Sao Paula da se vrati u formu. Nije mogao, Adriano je više volio noćni život nego nogomet. Nebrojeno puta se pojavio mamuran pa čak i pijan na treninzima.

Pixsell

Zlatko Kranjčar

Popularni Cico pravo je Dinamovo dijete. Počeo je u pionirima, igrao za juniore i na kraju, sa 17 godina, zaigrao za prvu momčad Dinama. U Dinamovu dresu odigrao je 556 utkamica i zabio 256 golova, a više od njega zabili su samo Igor Cvitanović, Dražan Jerković i Snješko Cerin. Pa ipak, oduvijek ga je pratio glas da voli 'potegnuti'. Nekad i više od uobičajenog.

Tako je jednom prilikom izjavio:

- Volim si popiti koju čašicu vina i nikad neću prestati piti. Isto tako se nikad neću drogirati.

Cico je 2009. godine bio trener Sesveta, a tadašnji predsjednik Zvonko Zubak je jednom prilikom rekao:

- Moram priznati da su Kranjčar i Ivković kasnili na autobus koji nas je vozio u Varaždin. Uz to bio je alkoholiziran. Uostalom, kao i svaki dan otkad je trener Sesveta.

Sanjin Strukić/PIXSELL

Bilo ih je još podosta. Ronaldinho, Robbie Keane, Sammir, Domagoj Vida, Silvio Marić, Diego Maradona, Robert Prosinečki samo su neki od njih, ali mi smo se odlučili za ovu šestoricu veličanstvenih.

Znate li koji je izbornik na SP-u vodio svoje igrače na 'čašicu'?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao