Obavijesti

Sport

Komentari 40

Igrači koji su se prekvalificirali: Od Kwedija i Slepičke do Mioča

Igrači koji su se  prekvalificirali: Od Kwedija i Slepičke do Mioča
1

Patrice Kwedi počeo je u Dinamu, a završio u Konzumu. Mario Mioč danas pjeva folk, Hrvoje Vuković nakon nogometa je postao DJ, Ante Rukavina ima bend

VIDEO

Mario Mioč (24) zamijenio je hrvatske prvoligaške travnjake mikrofonom. Više mu na cijeni nisu noge nego glas. No nije Mario jedini koji je prerano završio nogometnu karijeru i otvorio novu.

Pogledajte video

Iz kopački na estradu: "Više zarađujem od pjevanja nego od nogometa'' Gost u studiju: Mario Mioč, bivši nogometaš koji je snimio duet sa Sandrom Afrikom Voditelj: Dubravko Miličić

Posted by 24sata on Wednesday, December 21, 2016

Kod nekog, kao kod Marija, razlog prekida karijere je ozljeda, kod nekog zasićenje, nedostatak motiva ili jednostavno financijska potreba. Kamerunac Patrice Kwedi u Dinamo je došao 2002. i igrao do 2007. Bila je to generacija s Eduardom da Silvom, Ćorlukom, Modrićem... Generacija predodređena za uspjeh. No Kwediju nije uspjelo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kad sam stigao u Hrvatsku, želio sam zaraditi novca, tek toliko da mogu pomagati majci u Kamerunu, ali nažalost ona je ubrzo umrla - rekao je Kwedi, koji, kako kaže, jednostavno nije uspio u nogometu.

Morao se okrenuti nekom drugom izvoru financiranja i u novinama je vidio oglas za posao u Konzumu. Nije se libio niti sekunde. Uzeo je telefon i nazvao. Dobio je posao.

- Za mene je sreća probuditi se ujutro i otići na posao. Osjećam se korisnim i to me ispunjava, a na radnom mjestu okružen sam odličnim ljudima i to mi je najvažnije. Bitno je da radim.

Siniša Hančić

Nogomet je prerano prestao igrati i Hrvoje Vuković. I on je, kao Kwedi, igrao u sjajnoj generaciji. Bili su tu Pletikosa, Andrić, Sablić, Deranja, Mate Bilić... No u 30. godini Vuković je nogometu rekao dosta. Teška ozljeda zgloba okrenula mu je karijeru u pravcu - muzike. No za razliku od Mioča, Vukovićev je izbor bila elektronska glazba.

- Sam sam otkrio tu vrstu muzike. Sviđa mi se taj đir, ako nije plesna glazba, onda mi je bitno da mi pašu stihovi. Nemam ništa protiv narodnjaka niti mi smeta ako ih moji prijatelji slušaju. Ali ne nalazim se u tim žalopojkama - kaže Vuković.

U glazbi se pronašao i Ante Rukavina. Dok je igrao u Danskoj, shvatio je da više ne ide, da je njegovo vrijeme - prošlo.

- Tamo je ‘fizika’ jako izražena, Viborg mi je otvorio oči. Dalje nije išlo - priznao je Rukavina, koji ima bend.

- Ma to je čisto iz gušta, zasviramo da razgalimo dušu. Ljudi me često pitaju kakvi smo, kako nam ide. Pa, za profesionalce loši, za amatere podnošljivi. Četvero nas je, dvije cure iz klape Dišpet. Ali, gledajte, nije fer da netko cijeli život uči svirati gitaru i nitko ga ne spomene. A ja to radim iz zabave, sviram ‘četiri akorda’ i odmah se piše jer sam udarao loptu - kaže Ruki.


Marko Mihaljević, nakon što je Šibenik ispao u treću ligu, odlučio se zaposliti kao konobar. Od gola do šanka.


- I ranije sam povremeno konobario. Zapravo, svašta sam u životu radio da bih zaradio novac. Čak sam bio i – bauštelac!? Inače, po zanimanju sam elektromehaničar. Nakon što sam otišao sa Šubićevca, prodao sam automobil Golf da bih imao nešto novca u trenutku kad sam počeo novi život - rekao je Mihaljević.


I tako je to. Nekad se u HNL-u moglo zaraditi za nogometni život, danas više ne. Sve se više igrača onom drugom, ma koji god bio... Glazba, skladište, šank...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida