Obavijesti

Sport

Komentari 2

Igrači NEC-a iznenađeni su interesom brojnih novinara

Igrači NEC-a iznenađeni su interesom brojnih novinara
1

Rijetko kad je u Zagrebu gostovala tako simpatična i susretljiva momčad kao nizozemski NEC Nijmegen protiv kojeg Dinamo igra u četvrtak

VIDEO

Ma, naravno, dapače, rekao je veznjak Bas Sibum, pomalo iznenađen "ponudom" da odvoji koju minutu za hrvatske novinare. Interes domaćih medija očito je iznenadio igrače NEC-a, koji nisu očekivali da će već na Plesu morati davati izjave.
- Prekrasno je s NEC-om, tako malim klubom, igrati Kup Uefe. To je velika stvar za nas i jednako ozbiljno shvaćamo nizozemsko prvenstvo i europske utakmice. - rekao je veznjak momčadi koja je upisala dvije prvenstvene pobjede u nizu i trenutno drži šesto mjesto na tablici.
- Moram priznati da ne znam puno o Dinamu, al znam da imaju jednog dobrog napadača koji je prošle godine uništio Ajax - kaže Sibum.
Mandžukić?
- E, da, Mandžukić. Sjajno je igrao tu utakmice, sjećam se - rekao je 25-godišnji Nizozemac.
Egipatski stoper Youssef Al Akchaoui smatra kako je Dinamo vrlo jak.
- Mi se moramo ovdje braniti. Nećemo igrati 'bunker', no prva zadaća nam je sačuvati svoju mrežu - rekao je Youssef kojemu nije bilo previše jasno zašto novinari ''naganjaju'' njega i suigrače.
- Mi smo stvarno u dobroj formi, vjerujemo u sebe, no znamo da su utakmice Kupa Uefe potpuno drukčije od domaćeg prvenstva. Gledali smo Dinamo protiv Šibenika i samo mogu reći da se radi o jako dobroj momčadi. - pun je respekta prema Dinamu El Akchaoui.
U nizozemskoj momčadi s puno (previše) respekta pričaju o Dinamu i čini se da i trener i igrači sa strahopoštovanjem očekuju sutrašnju utakmicu.
- Dinamo je iskusna, jaka momčad koja je pokazala veliki karakter vrativši se u Šibeniku nakon dva gola zaostatka. Najbolji igrači su Sammir i Balaban, no ima tu još vrhunskih igrača. - rekao je trener NEC-a Mario Been.
- Igranje u Europi velika je stvar za naš mali klub, no stvarno smo u dobroj formi, a momčad je puna samopouzdanja. Dinamo ima odličnu obranu, jaki su i prema naprijed i, realno, morat ćemo imati jako dobru večer da ostvarimo dobar rezultat u Maksimiru. Dinamo će protiv nas pokazati potpuno drugo lice u odnosu na Šibenik - rekao je ''mister Been''.
Veselu družinu upotpunili su i navijači, kojih će na Maksimiru biti dvjestotinjak. Prva skupina stigla je čarterom s momčadi, a klub je za sve prsitalice NEC-a večeras organizirao druženje u Bogovićevoj ulici u popularnom Bulldog pubu.
- To je praksa ove sezone, jer je klubu stalo da putujemo s njima i to je odlična stvar. U Bukureštu (protiv Dinama op.a.) smo imali puno problema s domaćim navijačima, no nadam se da u Zagrebu to neće biti slučaj. Oduševljeni smo da možemo putovati po Europi s našim klubom. Mi smo se u Zagreb došli dobro zabaviti i bodriti našu momčad. Bit će strašno teško jer momčad Dinama ima puno europskog iskustva - rekao je jedan od navijača koji se odlično snašao pred televizijskim kamerama i objektivima fotoreportera. On i društvo čak su i zapjevali pokoju pjesmu na Plesu, a onda se uputili u autobus.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...