Obavijesti

Sport

Komentari 0

Igrali nogomet virtualno, pa stvorili "živu" momčad

Igrali nogomet virtualno, pa stvorili "živu" momčad
1

Naš je projekt originalan. Baziramo ga isključivo na demokratskim načelima, rekao je promotor kluba kojeg su stvorili ljubitelji kompjuterske igrice

VIDEO

Iz virtualne menadžerske lige od 6800 članova rodila se madridska nogometna momčad koja trenutačno igra na regionalnoj razini i sljedeće bi godine mogla ući u treću španjolsku ligu.
Sadašnje je ime kluba Tres Cantos Pegaso, a upravu i stručni stožer čini svih 6800 članova koji su sudjelovali u ligi prijavljujući svoje momčadi preko internet stranice clubgalactico.com.
Probiju li se u treću ligu, Madriđani će se morati preregistrirati na novo ime. Članovima je omogućen izbor između tri opcije: Ciber Pegaso, Pegaso Galactico i Galactico Pegaso. Najvećim se favoritom čini treća opcija.
Jednom kad izaberu ime (akcija je počela ovog tjedna), članovi uprave posvetit će se odabiru osnovne i pričuvne varijante dresa. U konačnici, svi bi članovi, kao što je bio i dosad slučaj, trebali svojim aktivnim sudjelovanjem odlučivati o svim ključnim nogometnim pitanjima: od početne postave, preko taktike za svaku pojedinu utakmicu, pa do kupovine i prodaje igrača.
Menadžera engleskog profila tako će predstavljati kolektivno tijelo od najmanje 6800 pojedinaca. Najmanje, jer u klubu imaju želju proširiti bazu članova, dakle vlasnika i investitora, na čak 25.000 članova.
- Naš je projekt originalan. Baziramo ga na demokratskim načelima, tako da ćemo sve odluke donositi temeljem većine glasova naših članova. Svaki će član tako na aktivan način odlučivati o svom klubu - izjavio je promotor projekta Giorgio Frantini, dok je prvi predsjednik kluba Jesus Manuel Palencia nadodao:
- Radi se o nevjerojatno uzbudljivom projektu. Uvijek sam vjerovao u misije koje su se isprva činile fantastičnima. Mislim da ćemo uspjeti izgraditi jedan uistinu zanimljiv i inovativan klub.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub