Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Igrali nogomet virtualno, pa stvorili "živu" momčad

None Foto: 24sata

Naš je projekt originalan. Baziramo ga isključivo na demokratskim načelima, rekao je promotor kluba kojeg su stvorili ljubitelji kompjuterske igrice

Iz virtualne menadžerske lige od 6800 članova rodila se madridska nogometna momčad koja trenutačno igra na regionalnoj razini i sljedeće bi godine mogla ući u treću španjolsku ligu.
Sadašnje je ime kluba Tres Cantos Pegaso, a upravu i stručni stožer čini svih 6800 članova koji su sudjelovali u ligi prijavljujući svoje momčadi preko internet stranice clubgalactico.com.
Probiju li se u treću ligu, Madriđani će se morati preregistrirati na novo ime. Članovima je omogućen izbor između tri opcije: Ciber Pegaso, Pegaso Galactico i Galactico Pegaso. Najvećim se favoritom čini treća opcija.
Jednom kad izaberu ime (akcija je počela ovog tjedna), članovi uprave posvetit će se odabiru osnovne i pričuvne varijante dresa. U konačnici, svi bi članovi, kao što je bio i dosad slučaj, trebali svojim aktivnim sudjelovanjem odlučivati o svim ključnim nogometnim pitanjima: od početne postave, preko taktike za svaku pojedinu utakmicu, pa do kupovine i prodaje igrača.
Menadžera engleskog profila tako će predstavljati kolektivno tijelo od najmanje 6800 pojedinaca. Najmanje, jer u klubu imaju želju proširiti bazu članova, dakle vlasnika i investitora, na čak 25.000 članova.
- Naš je projekt originalan. Baziramo ga na demokratskim načelima, tako da ćemo sve odluke donositi temeljem većine glasova naših članova. Svaki će član tako na aktivan način odlučivati o svom klubu - izjavio je promotor projekta Giorgio Frantini, dok je prvi predsjednik kluba Jesus Manuel Palencia nadodao:
- Radi se o nevjerojatno uzbudljivom projektu. Uvijek sam vjerovao u misije koje su se isprva činile fantastičnima. Mislim da ćemo uspjeti izgraditi jedan uistinu zanimljiv i inovativan klub.

Komentiraj, znaš da želiš!