Obavijesti

Sport

Komentari 34

Igrao je s Vlašićem, prošle je godine majku pratio do oltara

Igrao je s Vlašićem, prošle je godine majku pratio do oltara
1

Na nogometu je Šipić često kisnuo i obolijevao pa se prebacio u dvoranu. Nogomet je igrao u Vranjicu s Nikolom Vlašićem pa se prebacio na rukomet kod Balića i Metličića. Prošle godine otpratio je majku do oltara

VIDEO

Od 2005. do 2009. igrao sam nogomet u Vranjicu, bio sam veznjak. No kako se nogomet igra na kiši, buri, hladnoći, često sam imao upalu pluća i bronhitis, bio sam uvijek bolestan, morao sam ići i na injekcije, pa sam se prebacio na dvoranski sport, počinje svoju priču Marin Šipić (23).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:10

I bolje da je postao rukometaš, složit ćemo se svi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Otac mi je bivši rukometaš i često su mi tatini prijatelji govorili: ‘Evo novog rukometaša’. A ja sam im stalno odgovarao: ‘Ma nema šanse, kakav rukomet’ - kaže Šipić.

 

Motiviralo ga SP 2009.

No malo-pomalo i došao je dan kad mu se rukomet svidio i kad je rekao majci da odustaje od nogometa. Okidač je bio SP 2009. u Hrvatskoj, kad je uživo gledao Balića i Metličića.

- Naši su osvojili srebro, a ja otišao u akademiju Balić-Metličić. Jedan od prvih trenera bio mi je Žarko Balić, Ivanov otac - kaže Šipić.

Konfuzija na time-outu: Tko je pivot, Šipić? -A nisam ja igra...
Konfuzija na time-outu: Tko je pivot, Šipić? -A nisam ja igra...

I tako je počela njegova rukometna avantura. Dolazak u nepoznato.

- Nisam previše znao o rukometu, ipak sam htio biti nogometaš. Nisam znao ni pravila, pa je trenerima bilo najjednostavnije staviti me na pivota. Poslije su me premjestili na vanjskog, ali meni se toliko svidjela pozicija pivota da sam odlučio ostati - kaže Šipić.

Put iz akademije vodio je u drugoligaša Split, gdje je igrao do 18. godine. A onda je stigao poziv Varaždina.

- Cilj im je bilo drugo mjesto i plasman u SEHA ligu. Išao sam u srednju školu, bilo mi je teško otići od kuće, pa sam četvrti razred završio u Varaždinu.

Nogomet protiv Cindre

Našao sam sličnu školu, smjer računalni tehničar. Nije mi bilo lako jer sam u Splitu ostavio mamu i baku. U Varaždinu sam bio u studentskom domu i imao sam sve, jedino sam morao sam prati rublje.

Marin je danas jedan od najboljih mladih pivota svijeta, budućnost hrvatskog rukometa. Nesuđeni Luka Modrić. Baš kao što je možda Luka Cindrić, koji je kao kadet za svoj Ogulin zabio četiri gola Dinamu, nesuđeni Mario Mandžukić.

Jeste zaigrali protiv Cindrića na treningu nogomet?

- Šteta što smo samo jednom na treningu igrali nogomet, ha, ha... Ali potvrđujem da je Cindra najbolji nogometaš u reprezentaciji - kaže Šipić.

'Zovu me Rambo, a na treninge sam hodao i šest kilometara!'
'Zovu me Rambo, a na treninge sam hodao i šest kilometara!'
Duvnjaku je djed obećao 50 kn za baš svaku ukradenu loptu...
Duvnjaku je djed obećao 50 kn za baš svaku ukradenu loptu...

Metličić ga nahvalio

Petar Metličić i Ivano Balić otvorili su rukometnu akademiju 2007. Dvanaest godina kasnije u dresu seniorske reprezentacije imaju i igrača iz svoje škole - Marina Šipića.

- Marin je prvi igrač ponikao u našoj akademiji koji je odjenuo dres seniorske reprezentacije, no raduje nas što iza njega dolazi još mladih, u svim selekcijama imamo nekoliko reprezentativaca - otkrio nam je Pero Metličić.

Prva generacija u Akademiji bila su djeca rođena 1996. Među njih stotinjak bio je i Marin, koji je na Gripe došao iz nogometa, uspješno je igrao u splitskom Vranjicu, uz bok Nikole Vlašića. I bio vrlo dobar. Njegov otac je igrao rukomet u Njemačkoj, gdje se Marin rodio i počeo igrati nogomet. 

- Odmah se vidjelo da je vrlo talentiran i da se isplati ulagati u njega. Ponavljam, manje Ivano i ja, jer smo mi još bili aktivni, tako da smo surađivali na programima i povremeno, tijekom praznika, dolazili sudjelovati u radu s djecom.

Shrek radi feštu za navijače: Kći Marija zaslužna za masku
Shrek radi feštu za navijače: Kći Marija zaslužna za masku

Neće još pred oltar

Naime, Marin je pet godina u vezi sa studenticom medicine, a do sada im je veza funkcionirala na daljinu.

- Za sada nam je stvarno lijepo. Nekako smo mi to izgurali i na daljinu, a sada će sigurno biti lakše. 

Iako je prošlo ljeto ispratio svoju majku do oltara, o svojim svatovima još, kaže, ne razmišlja.

- Ma joj, ne pitaj me. Ne znam kada će biti, nisam još o tome razmišljao, ima vremena haha - nasmijao se Marin za kraj našeg razgovora. 

Bilo kuda, Mišo svuda: Nakon drame orilo se 'Poljubi zemlju'
Bilo kuda, Mišo svuda: Nakon drame orilo se 'Poljubi zemlju'

Šipić je ispratio majku Deanu pred oltar. Svadbena svečanost bila je u jednom otmjenom hotelu u Solinu.

Na fotografiji se može vidjeti kako mladenka pozdravlja goste, a njezin ju sin gleda s ponosom i osmijehom na licu. Deana je za svečanost obukla usku, dugu bijelu haljinu, dok se Marin odlučio za plavo odijelo, bijelu košulju te plavu kravatu.

POGLEDAJTE S KIM JE OD RUKOMETAŠA TRENER LINO ČERVAR IMAO NAJVIŠE RAZMIRICA:

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović