Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Potraga za avionom: Policija je našla tragove signalne rakete?!

None Foto:

Policija je nastavila potragu za Emilianom Salom i pilotom čiji je mali avion nestao u ponedjeljak. Stanovnici Kanalskih otoka primijetili su nešto nalik dimnim signalima i policija je to shvatila ozbiljno

Počeli smo potragu od otoka Burhoua, preko Alderneya i sjeverne obale otoka Jersey, objavila je policija Guernseya, drugog po veličini Kanalskih otoka u Engleskom kanalu, u kojem od ponedjeljka traže avion u kojem je bio nogometaš Emiliano Sala.

Policija Guernseya najavila je za danas rano ujutro odluku hoće li nastaviti ili prekinuti potragu za nestalim igračem i pilotom. Nakon što se nekoliko ljudi javilo da je vidjelo nešto što ih podsjeća na dimne signale u blizini mjesta za koje istražitelji vjeruju da je avion pao, policija je objavila da se potraga nastavlja i jedan avion krenuo je na mjesto gdje su viđeni navodni dimni signali.

Argentinski napadač Emiliano Sala potpisao je za Cardiff City u transferu od 17 milijuna eura. U Nantes se išao oprostiti sa suigračima. Iz Francuske se vraćao preko Engleskog kanala i to po noći s avionom Piper PA-46 Malibu.

HOROR U ZRAKU Letio je najgorim avionom ikad: Od tisuću njih, 168 se srušilo...

Iako se činilo da nema nade, što je rekao i voditelj operacije pronalaska aviona, John Fitzgerald, potraga je nastavljena nakon što je nekoliko stanovnika Kanalskih otoka prijavilo čudne pojave na nebu što su pripisali mogućim dimnim signalima.

Twitterom kruži jedna objava s fotografijom koju je uslikao tamošnji stanovnik, a na njoj se vidi nešto što sliči dimnim signalima kako dolazi s otoka Burhou.

Stanovnici su ubrzo nazvali policiju u Guernseyju te dobili odgovor kako je problem što je maleni otok iznimno nedostupan po ovako nepovoljnim vremenskim uvjetima, a i radi se o području zaštićene prirodne baštine.

Ipak, policija je naposljetku čak razmišljala i o obustavljanju cijele potrage, no odlučili su je nastaviti, a jedno od glavnih područja gdje će tražiti nestalog Salu i avion je upravo - Burhou!

 

Komentari (28)
  • Žalosnoo je da pišete o nekakvom nogometašu, a uopće ne spominjete pilota. I on je jedan život, ne manje vrijedan.

    24. 1. 2019,   10:03
  • Bilo bi predivno da su živi, nadam se da će tako i biti.

    24. 1. 2019,   10:01
  • ''radi se o području zaštićene prirodne baštine'' stvarno je to sad bitno??

    24. 1. 2019,   09:53