Obavijesti

Sport

Komentari 21

Prva paraolimpijska medalja za nas u Riju: Šandor je brončani!

Prva paraolimpijska medalja za nas u Riju: Šandor je brončani!
1

Hicem od 18.24 metara došao je do vrijednog brončanog odličja, a to je bio ujedno tek dvadesetak centimetara lošiji hitac od njegovog osobnog rekorda

VIDEO

Na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru koje su započele danas, Hrvatska je došla do svoje prve medalje zahvaljujući Velimiru Šandoru (30). Riječ je bacanju diska u kategoriji F52. 

PROČITAJTE ŽIVOTNU PRIČU VELIMIRA ŠANDORA

Hicem iz trećeg pokušaja od 18.24 metara došao je do vrijednog brončanog odličja, a to je bio ujedno tek dvadesetak centimetara lošiji hitac od njegovog osobnog rekorda. Međutim, bilo je to dovoljno za broncu ispred Litvanca Skucasa koji je bacio oko metar manje (17.08 metara).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zlato je pripalo Latvijcu Aigarsu Apinisu (20.83m), dok je srebrni bio Poljak Robert Jachimowicz (19.10m).

Hrvatsku na Paraolimpijskim igrama u Riju zastupa 19 sportaša koji se natječu u pet sportova. Za devetero naših sportaša bit će to premijerni nastup na najvećem svjetskom natjecanju sportaša s invaliditetom.

Paraolimpijske igre otvorene su sinoć na stadionu Maracana pred 50.000 ljudi. Hrvatsku zastavu nosio je atletičar Branimir Budetić. Igre će trajati do 18. rujna.

Junak Šandor: Sada treba raditi i biti još bolji

- Presretan sam, ovo su mi prve Paraolimpijske igre i odmah sam osvojio medalju. Nadao sam se prije početka natjecanja da bi mogao do bronce i uspio sam - kazao je 30-godišnji Šandor, rodom iz Opatije u Pokupskom.

Šandor je svoj potencijal nagovijestio u Sočiju na Svjetskim igrama gdje je osvojio zlato, potom je u Dohi na svjetskom prvenstvu prošle godine bio treći, da bi ove godine u Grossetu na europskom prvenstvu osvojio srebro.

- Svaki od mojih šest hitaca je bilo za medalju, što me raduje. Nisam imao oscilacija. Bio sam blizu osobnog rekorda (18,53). Sada treba još više raditi i biti bolji - kazao je član AKOSI Uspona iz Velike Gorice.

Šandor sada ima tri dana odmora prije povratka u Hrvatsku što će iskoristiti kako bi malo razgledao Rijo i bodrio ostale naše sportaše, a nakon toga slijedi fešta u Opatiji.

- Vjerujem da se već nešto vrti - kazao je sa smiješkom.

Oduševljenje medaljom nije skrivao niti njegov trener Ivan Čengić. Zajedno rade već četiri godine.

- Znali smo da može do medalje. Imao je taj rezultat u ruci. Velimir trenira i baca kuglu, probat ćemo i s kopljem pa ćemo vidjeti - kazao je Čengić.

Izbornik paraolimpijske atletske reprezentacije Tomislav Krstičević može biti zadovoljan nakon prvog dana natjecanja i osvojene bronce i jednog šestog mjesta.

- Šandor je ponovo na velikom natjecanju ostvario vrhunski rezultat. Ostvario je veliki uspjeh. Možemo biti zadovoljni jer je i Miljenko Vučić bio šesti s osobnim rekordom. Bilo bi lijepo kada bi svaki dan bilo tako. Neki rezultati koje smo ostvarili na svjetskom i europskom prveenstvu nam daju nadu, no vidjet ćemo - kazao je Krstičević.

Šandoru su odmah čestitala i trofejna braća Sinković.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka