Obavijesti

Sport

Komentari 54

'Imamo veliku šansu, Hrvati su umorni. Ali žele naslov jako'

'Imamo veliku šansu, Hrvati su umorni. Ali žele naslov jako'
1

Francuski mediji puno su oprezniji od engleskih u prognozi utakmice. Vjeruju da su favoriti, ističu da smo umorni jer smo u nokaut fazi odigrali 90 minuta više od njih. Međutim, Pogba kaže: "Za mene nismo favoriti"

VIDEO

Hrvatska je u nokaut fazi odigrala ukupno 360 minuta što je cijela jedna utakmica (90 minuta) više nego što je u nokaut fazi odigrala Francuska. Upravo to kao veliku prednost trikolora vide francuski mediji.

Le Parisien piše kako su Vatreni u nokaut fazi pretrčali ukupno 401,2 kilometara dok su Francuzi pretrčali tek 279,5 kilometara. Ako se pogleda cijelo prvenstvo, hrvatski reprezentativci su ukupno pretrčali 130 klometara više od Francuza.

- To je fizički jako zahtjevno. Ako ste pretrčali više kilometara, vaše tijelo je neizbježno iscrpljeno i umornije. To je kao atletičar koji je otrčao 200 metara usporedno s nekim tko se tek zagrijao - rekao je bivši doktor francuske reprezentacije Fabrice Bryand za Le Parisien.

Dodaje i kako su momčadi razvile nove tehnike da se lakše i brže oporave, ali tvrdi kako umor ostaje u mišićima i to u formi toksina.

World Cup - Quarter Final - Russia vs Croatia

Francuski mediji dodaju i kako je olakotna okolnost za Francusku što ima dan više odmora prije finala u nedelju. Hrvatska tako ima tri dana odmora, a Bryand smatra kako je tri dana premalo.

- Prema pravilima toliko dana je dovoljno da se ne ugrozi zdravlje igrača, da se izbace toksini, da se obnovi energija, ali zapravo nije dovoljno - dodaje Bryand, ali upozorava kako to ne znači da se Hrvatska neće boriti.

Le Parisien piše kako je prema statistici vidljivo da su Hrvati najviše pretrčali protiv Engleske (143 kilometra) iako su iza sebe imali već dva produžetka.

Francuski mediji puno su oprezniji od engleskih u prognozama. Usprkos navodima o umoru, ne podcjenjuju Hrvatsku i svjesni su opasnosti koje im prijete.

Međutim, vjeruju u svoju ulogu favorita. Tako je L'Equipe objavio naslovnicu s fotografijom francuskog izbornika Didiera Deschampsa i izbornika Francuske iz 1998. Aiméa Jacqueta s naslovom "Voljeni".

Opasnosti su svjesni i francuski igrači od kojih neki u klubovima dijele svlačionicu s našim igračima.

- Kada sam počeo u Lyonu, tamo je bio Dejan Lovren. Igrao sam dosta utakmica s njim. Kompletan je branič i fizički izuzetno snažan. Još se razvio otkad je otišao u Liverpool - rekao je Samuel Umtiti koji sada svlačionicu dijeli s Ivanom Rakitićem u Barceloni.

FIFA World Cup 2018 - France vs Belgium

- On je tehnički jako dobar. Ima jako puno utakmica u nogama. Može trčati 90 minuta i više. Savršeno se nadopunjuje s Modrićem i vode svoju utakmicu. Ne smijemo im previše dopustiti da se razigraju jer će onda njima biti puno lakše - dodao je Umtiti, piše L'Equipe.

Njihov ponajbolji igrač, Paul Pogba, otišao je korak dalje te čak dodao i kako Francuska nije favorit, iako to sve kladionice pokazuju.

- Ne razmišljamo o tome. Hrvati su igrali jaku utakmicu s Engleskom i nisu odustajali. Ne znam da li je prednost ili nedostatak to što su igrali 90 minuta više, ali svjestan sam da žele pobijediti više od ičega. Za mene, mi nismo favoriti. Ništa još nismo napravili - rekao je Pogba za L'Equipe koji ne vidi samo Modrića kao opasnost već i Rakitića i mnoge druge hrvatske igrače.

World Cup - Group C - France vs Australia

- Neće biti posebnog plana za Modrića. Bit će jedan plan za sve igrače. Gledali smo utakmicu, analizirali ih i moramo ih zaustaviti. Naš plan je napasti - dodao je Pogba.

Mediji su kao najvažniji dvoboj u finalu najavili dvoboj Ivana Perišića i Benjamina Pavarda. L'Equipe ih je detaljno usporedio te čak dodao kako je Perišić ozlijeđen te da je upitan za finale. Međutim, takva informacija nije potvrđena iz HNS-a.

Francuski mediji upozoravaju i kako je Hrvatska željna osvete za poraz u polufinalu 1998. Poveli smo tada golom Šukera, ali nas je potopio Lillien Thuram s dva gola, a čovjek prije toga nije nikada zabio gol za reprezentaciju. Osvojili smo tada broncu, a Francuzi svoj prvi naslov svjetskog prvaka.

Sada žele drugi, a član tadašnjih prvaka Patrick Vieira uvjeren je da će to i ostvariti.

- Francuska je veliki favorit. Jako veliki. Hrvatska ima tri utakmice s produžecima, manje dana za oporavak. Kada igrate s atletskom momčadi kakva je Francuska, onda ćete početi patiti. Kada Francuzi krenu, bit će jako teško za Hrvate - rekao je Vieira za Le Parisien i dodao.

- Uvjeren sam da ćemo biti svjetski prvaci. Ljudi to žele.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske