Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Incident na suđenju: Otac žrtve 'pukao', htio je pretući pedofila

None Foto: REUTERS/Rebecca Cook 6

Zamolio je sutkinju da ga pusti samog sa 'demonom' kako bi mu 'objasnio' neke stvari. Ona je to odbila te obrazložila kako pravni sustav tako ne funkcionira, pa je Margraves sam uzeo pravdu u svoje ruke

Za oca jedne od tri gimnastičarke koje je zlostavljao pedofil Larry Nassar današnje je saslušanje bilo teško probavljivo. Randall Margraves nazvao je sebe slomljenim ocem i počeo psovati Nassara, ali sutkinja Janice Cunningham morala ga je isključiti iz cijelog procesa.

GIMNASTIČARKI SKANDAL Pedofilu 175 godina zatvora: 'Nema oprosta, uživaj u paklu'

Zamolio je sutkinju da ga pusti samog sa 'demonom' kako bi mu 'objasnio' neke stvari.

- Zamolio bih vas, kao dio saslušanja, da mi dopustite pet minuta u zaključanoj sobi s tim demonom. Hoćete li mi dati barem i minutu? - preklinjao je sutkinju.

VIDEO

Ona je to, naravno, odbila i obrazložila kako pravni sustav tako ne funkcionira.

- Pa, morat ću to sam učiniti onda - odgovorio joj je bijesni Margraves i krenuo u fizički obračun sa Nassarom. Zaustavili su ga zaštitari teškom mukom i potom udaljili iz sudnice.

Pedofil je dobio 175 godina zatvora

Larry Nassar (54), koji je osuđen na 60 godina zatvora zbog zbog posjedovanja materijala s pedofilskim sadržajem, u odvojenom je slučaju zbog zlostavljanja američkih gimnastičarki dobio jedinstvenu kaznu zatvora od 175 godina!

- Gospodine, vi ne zaslužujete ikad više kročiti nogom iz zatvora. Nisam dobra u matematici, ali imam šalabahter pa ću si malo pomoći. Osuđujem vas na 40 godina zatvora, a  prema ovim točkama optužnice, kad se sve to zbroji, idete u zatvor na 175 godina. Kad preživite 60 godina zatvora koje ste dobili na federalnom sudu, počinje teći ova kazna. Upravo sam potpisala vašu smrtnu presudu. Ako ikad izađete iz zatvora, što je malo vjerojatno, morat ćete se registrirati kao što moraju svi seksualni predatori - rekla je sutkinja Rosemarie Aquilina, koja je u tjedan dana saslušala 156 od 169 zlostavljanih djevojaka i njihovo potresno suočavanje sa zlostavljačem.

PRESUDA U PETAK Žrtva pedofilu: Curica koju si silovao sad je žena, gotov si!

Prva gimnastičarka koja je prijavila Nassara bila je Rachael Denhollander, učinila je to 2016. godine. Ona je bila i prva koja se obratila Nassaru na suđenju i posljednja koja je to učinila uoči izricanja presude.

- To je trajalo više od godinu dana, koliko ti vrijedi život djevojčice, život mlade djevojke? Vidim da nosiš Bibliju na suđenju, da si je pročitao znao bi da dobra djela ne mogu izbrisati ovo što si učinio mladim djevojkama. Uništio si stotine života... Nikad neću zaboraviti dan kad sam suprugu priznala što si mi učinio i čekala da se okrene i ostavi me. Nije to učinio, imam prekrasnu djecu i molim Boga svaki dan da su sigurna. Tebi ne treba naš oprost, za to se obrati Bogu.

Komentari (149)
  • konacno normalni otac!

    2. 2. 2018,   16:33
  • Apsolutno razumljiva reakcija!

    2. 2. 2018,   16:34
  • Neka se i naši sudci ugledaju u ovaj sud

    2. 2. 2018,   17:08