Obavijesti

Sport

Komentari 30

Inter i Juve love mlade asove, a prodaju Perišića i Mandžu?

Inter i Juve love mlade asove, a prodaju Perišića i Mandžu?
3

Perišić bi Interu trebao donijeti barem dio od 50 milijuna eura s kojima bi se zatvorile obveze financijskog fair-playa, a Mandžukić i Dybala dio su najavljene 'žrtve' za san svih Juventusovih snova: Kyliana Mbappea

VIDEO

Na naslovnicama talijanskih sportskih dnevnika koje se smiješe na apeninskim kioscima danas dominiraju dva od tri najveća talijanska kluba, Inter i Juventus, a u pozadini priča na stranicama sa višemilijunskom tiražom dva su hrvatska nogometna majstora: Ivan Perišić i Mario Mandžukić.

Torinski Tuttosport značenjem i tiražom nije na razini Corriere dello Sporta, a kamoli Gazzette, ali jest, kako mu i sjedište sugerira - 'Juventusova' novina.

A ta novina najavljuje ludu kombinaciju: prodat će se Dybala (za 130-140 milijuna) i Mandžukić (za 30-ak) da bi Stara dama zaradila bar dio novca za san svih njenih snova: Kyliana Mbappéa. PSG-ov gazda Al Khelaifi živi na katarskoj nafti, pun je k'o svi brodovi svijeta i smije se u facu svim Uefinim pokušajima da uvede malo financijskog reda u europski klupski nogomet, ali... Juventus obožava takve izazove!

Uostalom, prije manje od pola godine dovođenjem C.Ronalda iz Reala cijelom su svijetu poslali najjaču moguću poruku o svojim ambicijama i mogućnostima. Torinezima je želja i Asensio, ali Florentino Perez je, kako javljaju španjolski mediji, dosta jasan: ispod 150 milijuna  Real neće ni početi priču oko 23-godišnjeg dragulja s Mallorce.

Gazzetta dello Sport i Corriere bave se rušenjem Juventusa s talijanskog trona tj. pričom 'Interov scudetto' i dolaskom fenomenalnog sportskog/generalnog direktora Giuseppea Marotte iz Uprave Crno-bijelih u Inter.

Marotta je već u Kini gdje s vlasnikom Jindong Zhangom finalizira uvjete svojeg prelaska u Inter u kojem će raditi zajedno sa već iznimno uspješnim dvojcem 'Cro-Intera' Ausilijom i Antonellom, a prva pojačanja na njegovoj meti su Unitedov napadač Martial (23) i Cagliarijev veznjak Barella koji je unatoč mlađahnoj dobi već preuzeo ravnanje veznim redom talijanske repke (pored živog Verrattija).

Inter već do ljeta treba namaknuti 50 milijuna eura da si sa grbače skine FFP, a kako je fenomenalni stoper Škriniar označen nedodirljivim (u tijeku je finiš pregovora o novom ugovoru) kao glavna 'žrtva' za popunu blagajne spominje se naš Perišić kojeg ugovor s Nerazzurrima veže do 2022. U Inter je došao 2015. iz Wolfsburga za 19 milijuna, u naponu je igračke snage, svjetski igra za drugu nogometnu naciju planete i premda ove sezone za Inter baš i ne briljira, Talijani bi na njegovom transferu mogli lijepo zaraditi (Jose Mourinho i Man.Utd za Perišića su na stol stavljali baš tih 50.000.000 €).

Inter bi, dakle, od ljeta trebao biti 'malo manje hrvatski' no samo dok si ne ispuni svoju daleko najveću želju koja je bila u fokusu svjetske javnosti odmah nakon Mundiala: dovođenje najboljeg nogometaša svijeta, Luke Modrića!

Zimski mercato nam neće donijeti mega-transfere, ali ljetni... Zapravo je već u zamahu. Sa hrvatskim nogometnim majstorima na svim naslovnicama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.