Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ipak ništa od Eura u Beogradu: Ivančević je otpala u zadnji čas

None Foto: Boris Šćitar/PIXSELL 12

Iako se Andrea dobro oporavlja od ozljede, ruptura stražnje lože ipak zahtjeva malo duži oporavak. Nažalost, ponestalo nam je dana, rekao je trener hrvatske atletičarke uoči Europskog prvenstva u Srbiji

Hrvatska će na Europskom atletskom prvenstvu u Beogradu koje počinje ovaj petak biti bez rekorderke na 60 metara s preponama. Andrea Ivančević čekala je posljednji trenutak za odluku o nastupu. Otkazala je zbog ozljede zadnje lože.

- Iako se Andrea dobro oporavlja, ruptura zadnje lože zahtjeva duži oporavak. Nadali smo se da ćemo uspjeti sanirati ozljedu, no nažalost ponestalo nam je dana i ne možemo riskirati. Mišić nije dovoljno jak, što je pokazao i današnji trening, pogotovo ne za tri utrke u jednom danu - izjavio je Andrein trener Igor Čordaš, piše HRT.

REUTERS/PIXSELL | Autor: Reuters/PIXSELL Foto: Reuters/PIXSELL

Andrea je bila u sjajnoj formi koja joj je rasla još od Olimpijskih igara u Rio de Janeiru. Nedavno je slavila u poljskom Torunu na 60 metara s preponama otrčavši 7.69.

To joj je bilo najbolje vrijeme sezone, četvrti rezultat karijere i osmo vrijeme u svijetu ove godine. Za Andreom će žaliti i domaćini Europskog prvenstva jer se radi o jednoj od najatraktivnijih hrvatskih i europskih atletičarki.

Boris Šćitar/PIXSELL | Autor: Boris Šćitar/PIXSELL Foto: Boris Šćitar/PIXSELL

Boris Šćitar/PIXSELL | Autor: Boris Šćitar/PIXSELL Foto: Boris Šćitar/PIXSELL

Borna Filić/PIXSELL | Autor: Borna Filić/PIXSELL Foto: Borna Filić/PIXSELL

Boris Šćitar/PIXSELL | Autor: Boris Šćitar/PIXSELL Foto: Boris Šćitar/PIXSELL

Hrvatsku će u Beogradu predstavljati sedam atletičarki i atletičara.

Ivana Lončarek će trčati na 60 metara s preponama, Ana Šimić će skakati u vis, Zvonimir Ivašković trči na 60 metara, Mateo Ružić na 400, Stipe Žunić i Filip Mihaljević bacat će kuglu, a Ivan Horvat skakati s motkom.

Stipe Žunić najavio je velike stvari pobjedom u bacanju kugle na Balkanijadi u Beogradu, svojevrsnoj najavi Europskog atletskog prvenstva.

Sjajan je bio i Horvat koji je slavio preskočivši hrvatski rekord (5.76 m).

Komentari (16)
  • Vidi poze ko lidija bacic, neko ju je potego u zadnju ložu

    2. 3. 2017,   15:37
  • Ideš miki...

    2. 3. 2017,   15:17
  • Zdrava

    2. 3. 2017,   15:30