Obavijesti

Sport

Komentari 14

Motociklist Šego: Imam skuter, na Harleyja baš i ne bih sjeo...

Motociklist Šego: Imam skuter, na Harleyja baš i ne bih sjeo...
8

Marin Šego bio je junak hrvatskih pobjeda protiv Srbije i protiv Njemačke. Obrana protiv Nijemaca sigurno mu je jedna od najvažnijih u karijeri. Međugorsko čudo odvelo je Hrvatsku u polufinale EP-a

VIDEO

Lani, negdje u ovo vrijeme, razgovor s Linom Červarom. Prvo je Mago di Umago dao ekskluzivu. Cijeli svijet je pisao o tome kako Nikola Karabatić sigurno neće igrati na Svjetskom prvenstvu, a stari lisac je najavio: 'Vidjet ćeš, igrat će on'. Naravno da je zaigrao, Lino je bio u pravu.

Pokretanje videa...

Pjesma Marinu Šegi 02:03

No, razlog poziva nije bio Nikola Karabatić, već Marin Šego. Prijatelj, školski iz srednjoškolskih dana u Čitluku. Lino je odlučio Šegu vratiti na gol reprezentacije za Svjetsko prvenstvo. Bilo nam je drago, kako smo u dobrim odnosima s Linom, bili smo mu slobodni reći kako je to odlična odluka. Nasmijao se, odvratio kako je Šego sjajan i kako će biti naša snaga. Bio je odličan na SP-u lani, a sad je na Europskom prvenstvu potvrdio klasu. Nažalost, godinama ga nije bilo na golu reprezentacije, a bio je ponajbolji hrvatski golman. 

S Hrvatskom je 2010. godine baš u Austriji osvojio srebro na Europskom prvenstvu, a deset godina poslije na istome je mjestu Hrvatsku odveo u polufinale.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Marin Šego bio je junak hrvatskih pobjeda protiv Srbije i protiv Njemačke. Obrana protiv Nijemaca sigurno mu je jedna od najvažnijih u karijeri. Međugorsko čudo odvelo je Hrvatsku u polufinale EP-a. 

Ako Hrvatska osvoji medalju, nagradit će se novim motociklom.

Pokretanje videa...

21:51

- Past će sigurno samo ne znam kad. Nemam vremena trenutno za traženje novog. U Montpellieru, gdje igram, tražio sam nešto, ali trener nije dopustio jer jedan je golman u pola godine dvaput pao s motora i slomio ruku i nogu - rekao je nedavno u Beču i dodao:

- Imam zasad samo skuter Beverly 500. To je čisto da mi utaži žeđ za motorima. Harley? Hmm, ne baš. No imam puno prijatelja u Međugorju koji imaju vrhunske mašine i kad dođem tamo, mogu birati koju hoću.

Obožava motocikle, a velika ljubav mu je i ribičija. Na Neretvi golman Montpelliera lovi pastrve. Rođen je u Mostaru, odrastao je u svojem Međugorju, a u srednju školu išao je u Čitluk. Obitelj Šego u Međugorju ima hotel.

S Marinom smo išli u srednju školu. On je bio učenik ekonomske škole u Čitluku. Njegova supruga Ana išla je u gimnaziju, kao i autor ovih redaka. Ana je bila njegova ljubav iz tih dana, na kraju su završili u braku.

Sjećamo se dobro da je Manja, to mu je nadimak, već s 15 godina pokazivao golmansku klasu. Iz Čitluka je išao na treninge u Ljubuški. Branio je gol Izviđača. S 19-20 je branio u Ligi prvaka. Izviđač je tada u Ljubuškom dočekivao najbolje klubove Europe.

Izviđač, Zrinjski, Perutnina, Zagreb, Wisla, Kielce, Szeged i sad Montpellier. To je njegova klupska karijera. U kolovozu će imati 35 godina. Može sigurno na visokoj razini braniti još koju godinu.

RK Croatia Osiguranje Zagreb
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović