Obavijesti

Sport

Komentari 120

'Furija' rutinski pomela Irce: S Hrvatskom se bori za prolaz

'Furija' rutinski pomela Irce: S Hrvatskom se bori za prolaz
13

Aktualni prvaci Španjolci pobrinuli su se za najveću pobjedu na turniru svladavši slabu Irsku 4-0. Dvostruki strijelac bio je Torres, a zabijali su i Silva te Fabregas

VIDEO

Imat ćemo problema u ovoj utakmici kao i u svakoj drugoj, ali nadam se da ćemo ih nadvladati, rekao je španjolski izbornik Vicente Del Bosque uoči ogleda 2. kola protiv Irske.

Iako je nakon remija s Italijom rezervirano najavio utakmicu s najvećim 'autsajderom', Del Bosque i njegova 'furija' nije imala apsolutno nikakvih problema da ostvari rutinsku pobjedu nad Ircima.

Jedino što ih je 'mučilo' je koliko bi trebali golova zabiti jadnom Shayu Givenu. Odlučili su se za 'skromnu' pobjedu od 4-0 jer kakvu nadmoć su prikazali u 90 minuta, moglo je komotno završiti i s dvoznamenkastim brojem. Očito je kamion pun lubenica pomogao...

Španjolska je već u 4. minuti najavila kakve muke se spremaju irskoj obrani nakon što je junak utakmice Fernando Torres lako zaobišao igrače i zakucao za 1-0. Od tog trenutka Irska je glumila San Marino, a prava je sreća po njih što su na poluvrijeme otišli samo s jednim golom u mreži. Vjerojatno se samo Casillas nije okušao u šutu prema Givenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Početak drugog dijela bila je repriza prvog. Nakon četiri minute nastavka aktualni europski prvaci povisili su na 2-0 preko Davida Silve. 

'El Nino' prometnuo se u ključnog igrača zabivši drugi gol na utakmici za konačnih 3-0. Tim golovima postao je treći na listi strijelaca u povijesti 'furije' preskočivši s 31 golom imenjaka Hierra. 

- Danas sam imao sreću da startam od prve minute i zabijem golove. Uživao sam s momčadi, nadam se da možemo do finala. Opet smo vidjeli normalnu Španjolsku - rekao je dvostruki strijelac Torres nakon utakmice.

Za konačni potop od 4-0 pobrinuo se Fabregas golom u 83. minuti.

Irska je vrebala svoju priliku iz kontra napada, ali nije imala koncentracije u završnici iako u nekoliko prilika španjolskoj obrani nije bilo svejedno.

Del Bosque: Idemo na pobjedu protiv Hrvatske, ne mislimo igrati na 2-2

Izbornik španjolske nogometne reprezentacije Vicente Del Bosque nakon pobjede na Irskom odmah je odbacio kalkulacije i računanja za 3. kolo koliko bi im trebalo za prolazak u četvrtfinale.

- Idemo po pobjedu. Sportaši smo i htjet ćemo pobijediti Hrvatsku, ne mislimo igrati na 2-2 - rekao je izbornik i osvrnuo se na pobjedu:

- Ponosni smo. Sretan sam jer nam je cilj bio nadmašiti gol-razliku Hrvatske.

Zanimljivosti:

  • Torresov prvi gol pao je nakon tri minute i 49 sekundi što je najbrži gol Španjolske u povijesti europskih prvenstava
  • Ujedno je taj 30. gol bio dovoljan da Torres preskoči Fernanda Hierra na trećem mjestu ljestvice najbolji strijelaca 'furije' u povijesti
  • O terenskoj dominaciji Španjolske govori da su u prvom poluvremenu Xavi i Xabi Alonso zajedno napravili 106 dodavanja što je više od cijele irske reprezentacije zajedno (104)!
  • Tri momčadi s najviše udaraca u okvir gola na Euru dolaze iz iste skupine - C (Španjolska, Italija i Hrvatska)
  • Statistika Opte ide nevjerojatnu korist Španjolske. Imala je 75.9 posto posjeda lopte, napravila je 860 dodavanja naspram 254 Irske. Pucali su 27 puta, a u okvir 15, dok su Irci imali 6 udaraca od čega dva u okvir.

2. kolo skupine C:

Španjolska - Irska 4-0 (Torres 4', 70', Silva 49', Fabregas 83')

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova