Obavijesti

Sport

Komentari 0

Isključivo ženska jedriličarska utrka: Dame, budite hrabrije

Isključivo ženska jedriličarska utrka: Dame, budite hrabrije
1

Glavni cilj ovog projekta je staviti fokus na žensko jedrenje. U Visu se svake godine skupe žene svih dobnih skupina i različitih jedriličarskih vještina i iskustva koje se natječu i pokazuju svoj trud i snagu

VIDEO

Oko 70 žena iz cijele Europe okupilo se na otoku Visu da podignu svoj glas (i jedra) na PMS regati, jedinstvenom jedriličarskom događaju koji potiče žene da budu hrabrije, odvažnije i nezavisnije - i to u savršen čas za Međunarodni dan žena.

Ove godine PMS (povjesni mediteranski skup žena) se udružio s tvrtkom INTIMINA, globalnim brendom za žensko intimno zdravlje, kako bi zajedno pozdravili veličanstven doprinos i moć žena diljem svijeta. Brend je poznat po svojim ultra mekanim menstrualnim čašicama od medicinskog silikona i proizvodima za jačanje zdjelice i vaginalnih mišića. Upravo povodom Međunarodnog dana žena INTIMINA je s ponosom najavila još jedan revolucionaran proizvod – Ziggy Cup, prvu menstrualnu čašica koja se može koristiti i za vrijeme seksa.

Podijeljene u osam timova, jedriličarke se na brodovima INTIMINA natječu za prva tri mjesta, jedreći match-race format unutar viške luke. Područje na kojem se lani snimao film „Mamma Mia“ ne može biti bolja lokacija da se potakne 'vjetar promjene' u ženskom svijetu danas.

Ova ženska regata koju organizira Yacht club Host u Vis je dovela najtalentiranije jedriličarke iz Europe, među kojima je i nekoliko Olimpijskih natjecateljica.

- Glavni cilj ovog projekta je staviti fokus na žensko jedrenje. U Visu se svake godine skupe žene svih dobnih skupina i različitih jedriličarskih vještina i iskustva koje se natječu i pokazuju svoj trud i snagu. Također, ovaj događaj dokaz je da sport nije samo za muškarce te vjerujemo da je ovo jedinstven način da se slome predrasude prema ženama u sportu. Neizmjerno smo sretni što je INTIMINA ove godine s nama jer je to kompanija kojoj su na prvom mjestu žene i njihove potrebe - rekao je Goran Pečarević, predsjednik Yacht Cluba Host.

Službene utrke zakazane su za petak i subotu u jutarnjim satima, sa službenom dodjelom nagrada pod pokroviteljstvom brenda INTIMINA nakon natjecanja.

- Sport ima ogromni potencijal da osnaži žene, slomi stereotipe, poboljša samopouzdanje i doprinese razvitku vodstvenih vještina. INTIMINA brine o potrebama žena te smo izuzetno sretni što možemo biti dio PMS utrke za Međunarodni dan žena i tako zajedno proslaviti taj dan i sve što on obilježava. Šaljemo brodski pozdrav svim natjecateljicama i pozivamo sve da posjete ovaj događaj i tako doprinesu povijesti - rekla je Petra Jakob, EMEA Trade Marketing Manager brenda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid
UOČI NASTAVKA PRVENSTVA

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid

Nogometaši pozitivni na korona virus nisu bili u kontaktu s ostatkom momčadi, kažu s Poljuda nedugo nakon što je HNS izvijestio o pozitivnim slučajevima među U-21 reprezentativcima

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...
TEK MU JE 50 GODINA

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...

Dva tjedna prije svog 50. rođendana, naš proslavljeni veslač Igor Boraska osvojio je u osmercu Mladosti zlato na prvenstvu Hrvatske. Boraska je sudionik ljetnih i zimskih OI, istrčao je maraton....
NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...
D'ANGELO RUSSELL

NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...

''Kontaktirala nas je turistička agencija i pitala koju marku štapova i rukavica imamo za iznajmljivanje i možemo li rezervirati termin za četiri osobe koje bi došle odigrati partiju golfa. Nismo znali o kome je riječ...''