Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Stefansson više ne može, a Ivano Balić se ipak još ne da

None Foto: Pixsell

Na prvoj utakmici u Vršcu, večeras protiv Islanda (20.10 sati), Slavko Goluža mogao bi poštedjeti Ivana Balića da bi ga imao potpuno zdravog za odlučujuće utakmice

Loše je volje, tužan i razočaran što ga opet uoči velikog natjecanja muči ozljeda, ali Ivano Balić ipak je našao svoje mjesto u autobusu za Vršac.

- Zna se da kod mene igraju samo sto posto zdravi - rekao je izbornik Slavko Goluža.

No očito je mislio samo na “obične” igrače. Za Ivana Balića to ne vrijedi. Prepona i dalje boli, ali Ivano ne odustaje tako lako.

- Svaki dan komuniciram s našom zdravstvenom službom i uvjeravaju me da će Balić biti spreman. Nema razloga da im ne vjerujem - kaže izbornik Goluža.

Ispostavi li se da liječnici nisu u pravu, ne uspiju li osposobiti Balića, bit će to težak udarac Hrvatskoj, ali i veliko pojačanje imaginarnoj momčadi “zvijezde ispred televizije”. 

Na ovom EP-u ona će biti brojna i izuzetno snažna. Zbog ozljeda ili obiteljskih razloga neće igrati cijela jedna momčad odličnih igrača, koja bi, da se okupi, imala važnu ulogu u borbi za medalje na ovom turniru.

- Island je bez Olafura Stefanssona (37), ali bez njega će biti možda još i jači - misli Goluža.

No neće Islandu, našem današnjem protivniku, nedostajati samo Stefansson. U Srbiju nije doputovao ni odlični Snorri Guhjohnsson iz Löwena, koji bi također imao mjesto u momčadi zvijezda kojih nema. Bili bi tu i ponajbolji svjetski rukometaš, Mađar Laszlo Nagy, možda i najbolji golman na svijetu Arpad Šterbik, pa Danci Knudsen i Noddesbo, Norvežanin Kjelling, Poljak Lijewski... A na desnom krilu - Vedran Zrnić. Jedini koji je zdrav, nije ozlijeđen, ali nema ga u Srbiji.

- Čupić i Horvat u boljoj su formi u ovom trenutku, nemam se što opravdavati - naljutio se Goluža na kritičare odluke da ne uvrsti Zrnu na popis putnika za Srbiju.

Doista, Čupić i Horvat igraju sjajno, na njima je da iskoriste šansu. A Zrnić će za to vrijeme biti pred TV-om. Samo da mu se i Balić ne pridruži. Bit će dobro bude li spreman barem za odlučujuće utakmice.

Komentari (13)
  • Ovaj vaš Ivano je igrač za primjer, odnosno igračina. Svaka mu čast na svemu, i kao igrač i kao čovek je legenda. Kako sreće da se ovi "naši" ugledaju na njega, u bilo kojem sportu. Ivano je kralj za sve vas!

    16. 1. 2012,   08:34
  • AJMOOOO HRVATSKA !!

    16. 1. 2012,   08:44
  • ajmo vaterpolisti i rukometas danas po pobjedu,,SRETNO

    16. 1. 2012,   09:41