Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ismijavali Salinu smrt, izbacili ih sa stadiona: 'Bolesne pi*ke!'

None Foto: reuters/pixsell/twitter

Cardiff je slavio na gostovanju kod Southamptona 2-1. Domaći navijači oponašali su rušenje aviona ismijavajući smrt Emiliana Sale, koji je trebao potpisati za Cardiff. Izbacili su ih sa stadiona i preuzela ih je policija

Ovakvo ponašanje nećemo tolerirati na svom stadionu. Zadržali smo dvojicu navijača i predali smo ih policiji. Nastavit ćemo surađivati s policijom kako bismo pomogli identificirati sve koji su imali neprimjerene geste prema navijačima Cardiff Cityja, objavio je engleski nogometni klub Southampton.

Utakmica Southamptona i Cardiff Cityja u 26. kolu počela je minutom šutnje za argentinskog napadača Emiliana Salu, čiji je avion nestao prije gotovo tri tjedna, a čije je tijelo identificirano 48 sati prije utakmice.

Gostujući igrači ispod dresa su imali majice s likom Sale, na tribinama su navijači Cardiffa nosili njegove dresove. Navijači Southamptona, onaj veći i normalniji dio, pridružio se gostima u minuti šutnje i solidarizirao se s njima. No bilo je i onih koji su smrt Emiliana Sale iskoristili kako bi provocirali navijače Cardiffa.

Premier League - Southampton v Cardiff City | Autor: IAN WALTON Foto: IAN WALTON

Prijeti im doživotna zabrana

- Bolesne pi*ke, vi ste bolesne pi*ke - čuju se na glasovi naviača Cardiffa na snimci na kojoj se vide dvojica navijača Southamptona kako šire ruke i oponašaju rušenje aviona. Uskoro im prilazi zaštitar i izbacuje ih s tribina.

POGLEDAJTE VIDEO

Prijeti im doživotna zabrana dolaska na utakmice.

Cardiff City je slavio 2-1 golom Zohore u sudačkoj nadoknadi.

- Htjeli smo ovo napraviti za Emiliana. I ponosan sam na dečke - rekao je menadžer Cardiffa Neil Warnock nakon pobjede koja je Velšane zadržala iznad crte ispadanja.

Cardiff je na 16. mjestu s 25 bodova, Newcastle ima također 25, dok je Southampton pao na 18. mjesto koje znači ispadanje iz lige.

Za pilotom još tragaju

Emiliano Sala trebao je biti veliko pojačanje Cardiffa. Velšani su za njega dali rekordnih 17 milijuna eura. Sala je potpisao ugovor, slikao se s dresom novog kluba, a onda se vratio u Nantes kako bi se oprostio sa suigračima.

Avion u kojem su bili Argentinac i pilot Dave Ibbotson nestao je iznad Engleskog kanala, a pronađen je tri tjedna nakon nestanka. U avionu je bilo samo jedno tijelo, kasnije identificirano kao Emiliano Sala. Za pilotom još tragaju...

Premier League - Southampton v Cardiff City | Autor: JOHN SIBLEY Foto: JOHN SIBLEY

Premier League - Southampton v Cardiff City | Autor: JOHN SIBLEY Foto: JOHN SIBLEY

Premier League - Southampton v Cardiff City | Autor: IAN WALTON Foto: IAN WALTON

 

Komentari (40)
  • Prvo polomit ruke!!

    10. 2. 2019,   08:40
  • Ovakvi poremećaji su dosta česti kad se familija međusobno...

    10. 2. 2019,   09:08
  • Takvi nama pametuju o toleranciji

    10. 2. 2019,   09:06