Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Istarski kolodvor: Postavili su rekord HNL-a s 31 strancem...

None Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

REKORD HNL-A U samo devet mjeseci Istra 1961 je promijenila čak 31 stranca i četvoricu stratega na klupi. Naravno, rezultati su izostali, kemija u momčadi ne postoji, a klub se bori za ostanak u ligi

Argentina, Panama, Senegal, Južna Koreja, Ekvador, Francuska, Brazil, Francuska Gvajana, Litva, Venezuela, Crna Gora... Gotovo da nema države iz koje ne dolaze igrači Istre ove sezone. 

U usporedbi s dolascima novih igrača u Istru, kolodvor je mjesto apsolutnog nekretanja. Nikad u povijesti hrvatskog nogometa niti jedan klub nije doveo ni 15, a kamoli 31 stranca u jednoj sezoni. Da stvar bude bolja, nitko od tih stranaca nije tolika klasa da bi pomogao zadržati Istru u prvoj ligi.

Štoviše, nekolicina njih odbija trenirati, dio njih utakmice ne shvaćaju ozbiljno, a sve to u jedan skladni orkestar treba uglazbiti Igor Cvitanović. Naravno, problem je i jezik jer dio njih sa španjolskog govornog područja ne zna engleski, a Južnokorejac ne zna španjolski, Senegalac zna samo francuski...

Najviše u momčadi vrijedi Argentinac Ramon Mierez kojeg Transfermarkt cijeni na 650.000 eura, a najjeftiniji je Dani Iglesias koji vrijedi 50.000 eura.

Iskreno, s takvom politikom kluba i s takvim rosterom pravo je čudo da Istra nije ispala iz lige, no to mogu zahvaliti izuzetno lošem Rudešu a ne vlastitoj sposobnosti.  

Do kraja prvenstva odigrat će još dvije utakmice, a onda idu u bitku za ostanak u prvoj ligi. S istarskom kolodvorom... Ili, kako kaže Đorđe Balašević: “Na stanici u Puli...” 

Komentari (23)
  • A i trener im je stručnjak nema što!!!

    16. 5. 2019,   07:46
  • Pulen do pulena...žalosno da jedva na klupi ima mjesta za domaće igrače i juniore koji su sigurno bar za nijansu bolji od ovih mlatimudana. Odličan potez HNS-a da se od sljedeće godine ograničava broj stranaca u klubovima. Dajte mladim nadama neka se dokazuju!

    16. 5. 2019,   07:49
  • Mogli bi za promjenu razmisliti o vlastitoj mladoj školi nogometa,nije moguce da toliki grad nema svoje talente! Možda promjeniti neke trenere u mlađim uzrastima ili nesto drugo jer ovo je zbilja previše i financijski na duge staze neisplativo !

    16. 5. 2019,   07:24