Obavijesti

Sport

Komentari 133

Isti sudac, slična situacija: Za Barcu penal, a za Dinamo nije

Isti sudac, slična situacija: Za Barcu penal, a za Dinamo nije
4

DENIZ AYTEKIN Isti čovjek koji je naljutio Parižane 2017., u četvrtak je navukao bijes dinamovaca u 3-0 porazu protiv Benfice. Jer možemo samo nagađati što bi bilo da je u prvom dijelu sudio penal za plave

VIDEO

Osmina finala Lige prvaka 2017. godine, na Suareza u šesnaestercu s leđa starta Marquinhos, Deniz Aytekin pokazuje na penal.

Osmina finala Europske lige 2019. godine, na Petkovića u šesnaestercu s leđa starta Gabriel. Deniz Aytekin sudi faul u napadu.

Dvije slične situacije, isti sudac i dva različita kriterija.

Ni Suarez ni Petković nisu imali kontrolu nad loptom, ali kad pogledamo obje situacije, čak se Petkovićeva čini čišća nego ona Urugvajčeva od prije dvije godine, kad je Barcelona izvela jedan od najvećih preokreta u povijesti nogometa, nadoknadivši 0-4 poraz protiv PSG-a iz prve utakmice.

Sudio je Aytekin tada penal za Barcelonu nakon tog starta Marquinhosa na Suarezu, Katalonci su zabili za 5-1, a nekoliko minuta kasnije, debelo u sudačkoj nadoknadi, Sergi Roberto pogodio je za 6-1 i prolazak dalje.

Isti čovjek koji je naljutio Parižane, u četvrtak je navukao bijes dinamovaca na Luzu u 3-0 porazu protiv Benfice. Jer možemo samo nagađati što bi bilo da je u prvom dijelu kod 0-0 pokazao na penal, nakon Gabrielovog starta na Petkoviću. 

Dinamov napadač prvi je zauzeo poziciju ispred lopte, s leđa ga je koljenom udario Gabriel, a sudac je nekako pronašao faul u napadu, što nema veze s vezom. Ili je penal ili ništa. Njemački sudac izabrao je nešto treće. Nešto što jednostavno ne stoji.

- Čini mi se da je to bio penal, prvi se zagradio, igrač Benfice ga udara - rekao je Elvis Scoria nakon utakmice, a s njim se složio i stručni komentator Tomislav Rukavina.

- Čisti penal! Prije je ušao u poziciju kontrole nad loptom i dobio je udarac u nogu - rekao je Rukavina, dok se Igor Štimac nije složio.

- Meni je to više izgledalo kao pokušaj iznuđivanja penala - rekao je Štimac.

Što vi kažete, penal ili ne?

 

Dinamovci nisu htjeli puno pričati o sucu, Petković je samo kratko rekao da je to bio penal, da ga je Gabriel udario s leđa. Možemo tražiti krivce Dinamovog poraza u sucu, ali nema smisla. Jer teško je bilo očekivati da će Dinamo na Luzu imati domaćinsko suđenje. Momčad u koju su rijetki vjerovali odigrala je europsku sezonu za čistu peticu! Osam mjeseci u Europi, rekordnih 16 utakmica i hrvatskom nogometu osigurana dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka za dvije sezone.

Zaslužila je ova Dinamova momčad naklon i veliki respekt.

I da, zaslužila je još nešto, boljeg suca od Deniza Aytekina. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe