Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Istra je skupljala igrače ''po putu'', ali je opasna momčad'

None Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Uoči vrlo važnog ogleda polufinala kupa protiv Lokomotive u utorak, Hajduku u goste dolazi Istra, za koju trener Željko Kopić kaže da je vrlo opasan protivnik, bez obzira na sve probleme koje ih muče.

Kada je trener Hajduka Željko Kopić preuzeo momčad, prva utakmica mu je bila Istra u Puli. Sada mu, nakon odrađenih devet utakmica i više nego solidnih rezultata opet dolazi Istra, ovoga puta na Poljud, i to Istra u velikim problemima. 

Kako vidite sutrašnji ogled s Istrom?

- Tada je to bila za nas jako važna utakmica, na koju smo naslanjali sve ono što se događalo nakon toga. Igrači su reagirali na najbolji mogući način, a to od njih očekujem i sutra. Što se tiče Istre, oni su imali velikih problema oko opstojnosti, oko igračkog kadra..., ali po putu su se ekipirali, sada imaju dobar igrački kadar, i očekuje nas jako zahtjevna utakmica, na tragu svih koje kod kuće igramo. Istra će biti defenzivno dobra, inzistirat će na defenzivnom bloku i na tranzicijama, ali to nije ništa novo.

Razmišljate li o promjenama u veznom redu, dojam je da je slaba protočnost lopte?

- O sastavu ćemo znati više nakon večerašnjeg treninga, ozljede i problemi koje igrači imaju diktiraju puno toga. Što se tiče protočnosti igre prema naprijed, neće se taj problem riješiti isključivo promjenama igrača i sustava igre. Znamo da neki nisu prošli ni pripreme na pravi način, zbog odlazaka igrača nekima mijenjamo i pozicije na terenu... Veseli me što igrači koji s nama nisu bili od početka, i koji su imali određenih problema, napreduju. I Adam raste, i Mijo je sve bolji, i Filip je napokon ostavio sve probleme iza sebe i vjerujem da će biti sve bolji...

Zbog čega im toliko treba? Svi su prošli pripreme, tu su već preko mjesec dana... 

- Jedno su očekivanja i želje, ali ja baratam egzaktnim pokazateljima. Temeljem analize trenutnih stanja pojedinih igrača, dolazimo do saznanje u kojem je igrač stanju, i koliko mu treba vremena da dođe u optimalno stanje. Što se tiče strpljenja koje imam prema njima, ja na vidim drugi način, nego im se posvetiti maksimalno, i pružiti im sve što mogu u suradnji sa stožerom i suradnicima, nutricionistima, kondicijskim trenerima, psiholozima... Hoće li to trajati 10, 30 ili 60 dana, to je individualno, i ne može se planirati. 

Hoćete li tražiti veći intenzitet u početnih 20-ak minuta, jer gosti upravo tih početnih 20 minuta pokušavaju preživjeti, nakon čega im je lakše igrati...

- Kad smo pričali o DNK Hajduka, koga svi želimo vidjeti, ta igra na visokom intenzitetu od prve minute je ono s čim se želimo identificirati. To do sada nije bilo toliko dobro koliko bi mi htjeli, i na tome inzistiramo i želimo unaprijediti. 

Kako komentirate visoku pobjedu Rijeke nad Dinamom, i nadate li se da bi vam ta pobjeda mogla otvoriti prostor da ugrozite Dinamo?

- Utakmicu su odredile individualne pogreške i crveni karton, ali Rijeka raste, igrači koji su došli dolaze u sve bolje stanje, sve skupa to poprima konture Rijeke kakvu smo navikli gledati. Što bude više vrijeme prolazilo, oni će izgledati sve bolje, a o bodovnoj razlici ne želim, idem utakmicu po utakmicu, i to je jedino što me zanima.

Kako komentirate činjenicu da je Matjaž Kek punih pet godina na klupi Rijeke?

- Prije svega mislim da je to zaslužio svojim znanjem i posvećenošću onome što radi. Isto tako, i u Rijeci je bilo nekih stvari koje nisu najbolje, kao i u svakom klubu, ali kompletno ta riječka priča od dolaska Keka je bila zajednička, uspjeli su skupa prebroditi sve krizne točke, i zbog toga su nagrađeni prošlogodišnjim trofejima. Kad se sve stavi na hrpu, ja bih tu riječku priču stavio u pozitivan kontekst. 

Možete li vi na klupi Hajduka potrajati toliko dugo?

- Ne razmišljam o tome, previše je okolnosti koje mogu odvesti u jedan ili drugi smjer. Ja se ne bavim time što bih volio i želio, nego što nam je bitno u ovom trenutku....

Koliko je rezultatski i igrački bitno dobro odraditi susret protiv Istre, uoči kup ogleda protiv Lokomotive?

- Za mene je rezultat bitan, ali mi je jako bitna i kvaliteta igre. Što se tiče zdravstvenog statusa, vjerujem da ćemo je završiti bez problema i imati dobru situaciju u pripremi utakmice protiv Lokomotive.

Kako ćete balansirati potrebe A i B momčad, ostaju li Šego i Kovačević u konkurenciji prve momčadi?

- Ostaju. Puno smo razgovarali i s trenerom B momčadi, i s trenerom juniora, napravit ćemo sve da napravimo optimum za balans svake od sekcija. Nije lako, ali radimo na tome.

Kakav je zdravstveni bilten?

- Memolla je jučer operiran, Almeida je u procesu odmora i ne može ništa raditi, Tudor je još uvijek izvan rada s momčadi, Nižić je tu negdje, vidjet ćemo do sutra što je najbolje za njega i momčad...

Kome ćete dati prednost ako ne može Nižić, Savvasu ili Ismajliju?

- To zavisi o ideji naše igre i protivnicima. Ja sam zadovoljan načinom kako obojica rade, generalno je to bilo dobro, jedan i drugi su dobre opcije...

Komentari (3)
  • Normalni i realni trener. Istru je prikaza u realnosti kakva je. Ekipa Istre je skupljeno skoro sa ulice i od njih se ništa ne očekuje, ali zato iz nekog inata oni će pružiti maksimum, naročito protiv velikih momčadi. To pravi treneri vide i razmišljaju o takvom klubu na najvišem nivou. Nadam se pobjedi Hajduka.

    9. 3. 2018,   16:10
  • Nekako su ove surečenice u naslovu proturječne.

    9. 3. 2018,   11:11
  • Ulica rađa grešnike to im je igrače poslao uljanik koji su višak radne snage

    9. 3. 2018,   12:56