Obavijesti

Sport

Komentari 10

'Istra mi je baš draga, ali sam svim srcem uz voljeni Šibenik'

'Istra mi je baš draga, ali sam svim srcem uz voljeni Šibenik'
4

Igor Čagalj i Stipe Bačelić-Grgić u karijeri su branili boje i Šibenika i Istre 1961, pa za 24sata iznose svoje prognoze tko će (p)ostati posljednji član hrvatskog prvoligaškog društva

VIDEO

Šibenik i Istra 1961 danas započinju dodatne kvalifikacije za popunu Prve HNL, a prva utakmica večeras (od 19 sati)je na rasporedu u Šibeniku. Puljani će danas biti oslabljeni neigranjem najboljeg strijelca Ramona Miereza koji je zbog problema s mišićem upitan i za uzvrat u Puli. Ovaj dvoboj s velikim će zanimanjem popratiti i dva bivša igrača Šibenika i Istra 1961, Stipe Bačelić-Grgić i Igor Čagalj.

Stipe Bačelić-Grgić je za matični Šibenik upisao 75 nastupa, dok je boje Istre branio u 40 navrata. A kako je riječ o rođenom Šibenčaninu jasno je za koga će kucati njegovo srce...

- Naravno da sam za Šibenik, idem danas na utakmicu, navijat ću svim srcem za svoje. Ma da se bar netko drugi bori s nama za prvu ligu, a ne Istra koja mi je također jako draga - poručuje Bačelić-Grgić, pa dodaje:

- Pratio sam Šibenik ove sezone, gledao nekoliko utakmica, dobri su i borbeni. Istra? Oni opet imaju puno stranaca koji posjeduju nekakvu kvalitetu, bit će to zanimljiv dvoboj. Samo je pitanje ima li Šibenik dovoljno snage i kvalitete slomiti Puljane.

Koga biste voljeli gledati u 1. HNL?

Objavljuje 24sata SportPetak, 31. svibnja 2019.

Vi ste na Šubićevcu napravili prve nogometne korake...

- Šibenik je moj grad, to je moj dom, tako će mi i klub uvijek ostati u lijepom sjećanju. Mi smo svojevremeno sa Šibenikom igrali Europu, stigli do finala Kupa u kojem smo poraženi od Hajduka. A u momčadi je tada bilo dosta Šibenčana, mi smo na neki način time ostvarili svoje snove.

Kako vam je bilo u Puli?

- I Istra 1961 mi je ostala u vrhunskom sjećanju, "Paminho" nam je bio trener, tamo se složila vrhunska momčad i igrali smo dobar nogomet. Ja sam tamo ostao godinu i pol dana, puno sam napredovao pod vodstvom Igora Pamića, u Istri i sazrio kao igrač. Kažem, Istra 1961 mi je jako drag klub, ali ja sam Šibenčan, tako da moram biti za svoje, tu nema dvojbe.

U koga danas polažete najviše nade, tko će Šibenik pogurati do prve lige?

- Davor Kukec i Vice Kendeš. Šibeniku je od velikog značaja iskustvo i zadnji pas Davora Kukeca, on ima snage povući ovu mladu momčad prema višem rangu. A tu je i Kendeš od kojeg se očekuju golovi - završio je Bačelić-Grgić.

Igor Čagalj ove sezone bio je kapetan Gorice, dok je u povijesti nastupao i za Šibenik (27 nastupa) i za Istru 1961 (48 nastupa).

- Imam jako puno prijatelja i u Šibeniku i u Puli, vjerujte da bih bio najsretniji kada bi oba dva kluba ušla u Prvu ligu. I jedan i drugi grad zaslužuju nogometnog prvoligaša, a nadam se kako ćemo i Šibenik i Istre 1961 u skoroj budućnosti gledati u našoj nogometnoj eliti - kaže Igor Čagalj, pa nastavlja:

- Ipak, malenu prednost u ovom dvoboju dajem Puljanima. Oni imaju iskustvo igranja prve lige, a to u ovakvim dvobojima može biti presudno. Evo ne znam kada je kod nas neki drugoligaš kroz dodatne kvalifikacije ušao u prvu ligu. Znam da stanje u Istri nije bajno, ali Puljani po meni imaju veliku individualnu kvalitetu. Možda i nisu tako dobri kao kolektiv, ali individualno su baš jako dobri.

Za Šibenik ste nastupali prije punih 13 godina...

- Bila je to fantastična momčad (tu su još igrali Schildenfeld, Rukavina, N. Kalinić, Budimir, Kulušić, Franja, Čavlina, Bulat...), na koncu smo završili kao četvrti, bili odmah iza Dinama, Hajduka i Zagreba. Velik broj igrača se odmah prodao, sreću pronašao u boljim klubovima, a s užitkom se sjećam života u Šibeniku. Za mene je to bilo prekrasno razdoblje u karijeri, tamo sam upoznao jako puno ugodnih ljudi.

U Puli ste odradili dvije sezone...

- Da, u Pulu sam stigao nakon što sam pet godina igrao za Rijeku, tamo su me također ljudi sjajno primili. Trener je bio Igor Pamić, bili smo sjajna klapa, a postigli smo i povijesni uspjeh toga kluba. Prvu sezonu smo završili na 6. mjestu, stigli i do polufinala Kupa. Meni su ova dva kluba obilježila karijeru, uvijek negdje maksimalno uživate kada vas prate i dobri rezultati, a ja sam tu sreću imao u oba kluba.

Kapetan Gorice je zaključio...

- Kažem, volio bih da u bliskoj budućnosti i Šibenik i Istra 1961 budu prvoligaši. To su dvije zdrave nogometne sredine, sigurno kako i jedni i drugi zaslužuju prvoligaše, neka uskoro to i postanu - završio je Čagalj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka