Obavijesti

Sport

Komentari 20

Istraga otkrila: Sala i pilot su otrovani ugljičnim monoksidom

Istraga otkrila: Sala i pilot su otrovani ugljičnim monoksidom
5

Nogometaš Emiliano Sala bio je izložen visokom udjelu ugljičnog monoksida prije nego li se njegov zrakoplov srušio u Engleskom kanalu, stoji u priopćenju koje je u javnost pušteno u srijedu...

VIDEO

Emiliano Sala (28) i pilot David Ibbotson srušili su se avionom 21. siječnja dok su letjeli iz Nantesa u Cardiff, a istražitelji su sedam mjeseci nakon nesreće otkrili uzrok pada aviona.

Toksikološko ispitivanje tijela Emiliana Sale pokazalo je visok nivo ugljičnog monoksida u njegovoj krvi. Ta je količina, utvrdili su ispitivači, mogla prouzročiti moždani, pad u nesvijest ili infarkt. 

Odvjetnik Saline obitelji tvrdi da ovi rezultati pokreću nova pitanja i nove nedoumice. 

Ligue 1 - FC Nantes v AS Saint-Etienne

- Salina je krv sadržavala karboksihemoglobin, spoj ugljičnog monoksida i hemoglobina visok čak 58 posto koji je vjerojatno bio fatalan za mladog nogometaša i njegovog pilota - rekli su istražitelji, kako prenosi BBC.

Velika količina monoksida omamila je pilota koji nije mogao normalno upravljati, a zbog toga se na kraju i srušio. Kao glavni uzrok nesreće spominjala se starost aviona, a kao mogući razlog nesreće bilo je i to da pilot nije imao valjane isprave za letenje i da nije bio iskusan u letenju..

U priopćenju stoji stoji: 

- Razina karboksihemoglobina (COHb) viša od 50 posto u tijelu zdrave osobe smatra se uzročnikom smrti.

Daniel Machover, odvjetnik  koji zastupa obitelj pokojnog Emiliana Sale, rekao je:

- Obitelj smatra da je neophodno napraviti detaljnu istragu samoga aviona. Obitelj i javnost imaju pravo znati kako je ugljični monoksid ušao u kabinu - rekao je Machover, i zaključio:

- Sigurnost letenja ovisi o tome da se sazna što više detalja vezanih za ovaj stravični slučaj. 

Emiliano Sala poginuo je u padu aviona u Engleski kanal 21. siječnja. Letio je iz Nantesa u Cardiff u kojemu je trebao nastaviti svoju karijeru. Potpisao je ugovor 'težak' 17 milijuna eura, trebala je to za njega biti sezona iz snova, ali u Cardiff nije stigao. 

Pokretanje videa...

00:55

Ubrzo nakon polijetanja, avion je nestao s radara. Službena potraga je započela dva dana kasnije, a gotovo tri tjedna nakon nesreće istražitelji su locirali olupinu na 63 metra dubine i izvukli jedno tijelo. Mrtvozornik je identificirao tijelo Emiliana Sale, autopsija je napravljena u Engleskoj, a tijelo je zatim prevezeno u njegovu rodnu Argentinu gdje je pokopan. Tijelo pilota Davea Ibbotsona i sedam mjeseci nakon nesreće nije pronađeno.

Samo tri mjeseca nakon tragedije preminuo je Horacio, Emilianov otac. Njegovo je srce prestalo kucati, bol za sinom je bila prevelika...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve