Obavijesti

Sport

Komentari 0

Ivan Kljaković Gašpić prvi na regati Svjetskoga kupa

Ivan Kljaković Gašpić prvi na regati Svjetskoga kupa
1

Hrvatski jedriličar slavio je u klasi Finn, u kojoj je Marin Mišura bio peti. Peto mjesto pripalo je i Tini Mihelić, dok je Tonči Stipanović završio kao sedmi

VIDEO

Ivan Kljaković Gašpić, član splitske Zente, pobjednik je regate Svjetskog kupa u Francuskoj! U finalnom plovu jedrio je taktički.
- Za razliku od cijelog tjedna danas je zapuhalo 17 do 20 čvorova, što su uvjeti koji meni ne odgovaraju, jer sam lakši od ostalih. Od samog starta sam znao da se trebam koncentrirati na Slovenca Vinčeca, koji me jedini mogao ugroziti za prvo mjesto. U trenutku starta stajao sam blizu njega i cijelu prvu stranicu sam jedrio blizu njega. Dao sam sve od sebe i na prvu oznaku sam došao 30-40 metara ispred Gašpera. Odatle je za njega sve krenulo nizbrdo. Ostali su ušli dosta ispred nas, ali to je bio i moj cilj, da držim Vinčeca što dalje od mogućnosti da mi napravi razliku. Ponosan sam i sretan što sam odjedrio praktički bez greške od prvog do zadnjeg dana - ispričao je Ivan.
Marin Mišura, jedriličar Splita, natjecanje je završio na petom mjestu, što je također izvrstan rezultat.
- Sve u svemu zadovoljan sam. Nakon što dugo nisam jedrio dvije sam regate završio u plovu za odličja, u Palmi osmi i ovdje peti, s tim što sam više od polovice regate jedrio s ukočenim leđima. Trećeg dana me uhvatio grč, sreća u nesreći je bila što nije jako puhalo pa sam mogao nekako nositi. Sad treba riješiti taj grč do Medemeblika - kaže Marin.
U Laser Radialu je Tina Mihelić iz splitskog Labuda u finalu bila četvrta i u konačnici joj je pripalo odlično peto mjesto.
- U plov za odličja sam ušla kao šesta i cilj mi je bio popraviti se za to jedno mjesto, koliko sam imala prostora. Puhalo je preko 20 čvorova. Odlično sam startala, dobro vozila, ušla četvrta i završila peta. Mogu reći da sam zadovoljna s regatom, iako je moglo puno bolje. Na greškama se uči i nadam se da će u Medembliku biti još bolje - kritična je bila naša vrsna mlada kormilarka. Pobjednica regate je Amerikanka Anna Tunnicliffe.
Nažalost, Tonči Stipanović (Mornar, Split) u finalu za klasu Laser je danas diskvalificiran radi preuranjenog starta. Naš se jedriličar žalio na tu odluku sudaca, međutim njegov prosvjed je odbijen, pa je Stipanović zauzeo sedmo mjesto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani