Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ivan Perišić večeras će otvoriti treće izdanje 'Bitke za Macolu'

None Foto: Nogometne Ikone

Ove smo godine, osim standardnih nagrada, odlučili izraditi repliku Zlatne Božice. Za mene je to najljepši trofej uopće u svijetu sporta, a savršeno će pristajati najboljm znalcima u Hrvatskoj, kaže Ivan Milković

Još od kraja ljeta prošle godine, u devet gradova u Hrvatskoj i jednom u Bosni i Hercegovini, svakog četvrtka više od 500 nogometnih romantičara igralo je najpopularniji multimedijalni kviz u zemlji "Nogometne Ikone" kako bi izborilo svoje mjesto u finalu koje se 19. svibnja u 18:30 održava na pola puta između Zagreba i Splita - u kultnom restoranu Macola na staroj cesti u Korenici.

U manje od 48 sati najboljih 35 četveročlanih ekipa iz Varaždina, Rijeke, Zadra, Osijeka, Metkovića, Pule, Šibenika, Zagreba, Splita i Mostara potvrdile su svoj dolazak, možda i zato što pobjednike ovogodišnje "Bitke za Macolu" čeka replika pehara kojeg će za dva mjeseca u Rusiji podignuti pobjednik Svjetskog prvenstva.

- Ove smo godine, osim standardnih nagrada, odlučili izraditi repliku Zlatne Božice. Za mene je to najljepši trofej uopće u svijetu sporta, a savršeno će pristajati najboljm znalcima u Hrvatskoj. Interes je ogroman, nećemo otkriti tko sve osim Perišića postavlja videopitanja. Kviz smo slagali nekoliko dana i vjerujem da nas čeka super zabava, kao i svake godine na Macoli - rekao je osnivač popularne Facebook-stranice "Nogometne Ikone" Ivan Milković.

Na istom mjestu tako će se treću godinu zaredom naći oko 150 nogometnih zaljubljenika, ujedno i navijača Hajduka, Dinama, Rijeke i ostalih klubova HNL-a koji svoju snagu neće odmjeravati šakama, već znanjem o najvažnijoj glavnoj stvari na svijetu. 

Ekipa Nogometnih Ikona prije pet mjeseci plasirala je i dokumentarni film "Bitka za Macolu" koji se trenutačno prikazuje na filmskim platnima po Hrvatskoj. 

Želite li i vi osjetiti i zabilježiti atmosferu nekih romantičnijih nogometnih vremena, pozivamo Vas da nam se pridružite u Korenici i uz gulaš, pokoje pivo i obilje izazovnih nogometnih pitanja uživate u kulminaciji još jedne sezone koja je porušila sve kvizaške rekorde u Hrvatskoj.

Poslušajte novu navijačku himnu "Moja Croatia"

Komentari (9)
  • Bilo bi lijepo kad bi prestali oglašavati onu pjesmu na svakom članku.

    19. 5. 2018,   13:56
  • Ok.

    19. 5. 2018,   14:04
  • U BiH su namjestili kviz i nisu nilad uplatili novac drugoj i trecoj ekipi...nekorektno i neprofesionalno.

    19. 5. 2018,   18:01