Obavijesti

Sport

Komentari 98

Ivano će dobiti oproštaj ako to želi: Naši velikani protiv svijeta

Ivano će dobiti oproštaj ako to želi: Naši velikani protiv svijeta
4

Za godinu, dvije, kad se većina igrača umirovi, dovest ćemo reprezentaciju svijeta. Pa neka bude lijepa fešta i zahvala cijeloj zlatnoj generaciji, najavio je Zoran Gobac

VIDEO

Hrvatski rukometni velikani iz reprezentacije su odlazili pognutih glava, dojam je kako su ipak zaslužili dostojan oproštaj.

- Nitko od njih nije tražio da im se organizira takva utakmica, bilo u reprezentaciji, bilo u klubu. Mi već neko vrijeme razmišljamo o tome kako ćemo za cijelu generaciju rukometnih velikana iz 2003. organizirati dostojan oproštaj. No većina još igra, pa nećemo ih ‘pokopati’ prije vremena. Za godinu ili dvije će se umiroviti, pa ćemo onda dovesti reprezentaciju svijeta, neka to bude lijepa fešta i zahvala svima njima - kaže Gobac. 

- Oni su olimpijski pobjednici i svjetski prvaci, to im nitko ne može oduzeti, no sve priče i prašina koja se digla oko nepozivanja Ivana Balića za SP u Španjolskoj već me pomalo iscrpljuju. Zar nitko ne shvaća kako je pomlađivanje reprezentacije jedini način da se održimo na vrhu - upitao se Zoran Gobac. 

A tijekom prošlih godina kao žrtve pomlađivanja padali su Dominiković, Džomba, Metličić, sada i Ivano Balić...

- Svi govore kako je ovo njegov kraj. Ma kakav kraj?! Pitanje je samo što Ivano želi, a bez međusobne komunikacije mi to ne možemo znati. Sam je odlučio izolirati se, praktički se sam isključio - kaže Gobac i dodaje:

- Godinama smo trpjeli njegove mušice, bio je najbolji na svijetu, no već nekoliko godina Ivano Balić nije ni blizu vrhu. Sustigle su ga godine, sve je više ozljeda, no to je i normalno, pa on ima 33 godine. Mislio je da može igrati bez treninga, no to baš i ne ide tako. Sada se mora više posvetiti sebi, raditi čak i više nego prije. Ako to shvati na vrijeme, možda se i vrati u reprezentaciju. Vjerujte mi, to je sada samo njegova odluka...

Červar opet na klupi?

Od 2003. do 2010. reprezentaciju je vodio Lino Červar, pa bi najlogičnije bilo da baš on bude izbornik na oproštaju generacije koju je praktički stvarao cijelo desetljeće.

Mogući protivnici

Veliku bi feštu mogli ‘začiniti’ najbolji svjetski rukometaši okupljeni u jednu momčad ili čak reprezentacija Francuske, naši najveći  suparnici...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani