Obavijesti

Sport

Komentari 0

Ivica 22. u Super G-ju: Nisam nezadovoljan, moglo je bolje

Ivica 22. u Super G-ju: Nisam nezadovoljan, moglo je bolje
1

Ivica Kostelić je nakon subotnjega 11. mjesta u spustu, u kanadskom Lake Louiseu otvorio natjecanje u superveleslalomu 22. mjestom, uzevši tako novih devet bodova

VIDEO

Švicarski skijaš Tobias Grünenfelder je dan nakon 33. rođendana ostvario prvu pobjedu karijere u Svjetskom kupu. Trijumfirao je na superveleslalomu u kanadskom Lake Louiseu. Grünenfelder se peti puta u karijeri popeo na pobjedničko postolje u Svjetskom kupu, ali prvi puta na najvišu stepenicu. Drugo mjesto osvojio je njegov sunarodnjak Carlo Janka, pobjednik ukupnog poretka Svjetskog kupa prošle sezone. Zaostao je 24-godišnji Švicarac za svojim sunarodnjakom samo 7 stotinki sekunde. Treće mjesto osvojio je Austrijanac Romed Baumann sa 27 stotinki sekunde. Njegovom sunarodnjaku Mariju Scheiberu na četvrtom mjestu je postolje ''pobjeglo'' za samo dvije stotinke, a dobar dan švicarskih skijaša zaokružio je i veteran Didier Cuche (36 godina) osvajanjem petog mjesta (+0.36)

Ivica Kostelić krenuo je u utrku sa startnjim brojem 29, te je zauzeo solidno 22. mjesto. Za Grünenfelderom je zaostao sekundu i 47 stotinki.

- Staza nije bila teška što pokazuje i da je prvih tridesetak skijaša završilo u razmaku manjem od dvije sekunde. Mislim da sam išao dosta dobro, ali naravno da mogu bolje. Nisam nezadovoljan, bitno je skupljati bodove - rekao je po svršetku utrke hrvatski skijaš, koji je tijekom zagrijavanja osjetio lakšu ozljedu lista - rekao je Kostelić.

Preostala dvojica hrvatskih predstavnika nisu uspjeli osvojiti bodove s visokim stratnim pozicijama. Natko Zrnčić-Dim je sa startnim brojem 66 stigao do 43. mjesta (+2.52), dok je Tin Široki u utrku krenuo kao posljednji, 72. natjecatelj, te je u cilj stigao sa 62. vremenom (+4.46).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sljedeće iskušenje Kostelića i njegove kolege očekuje sljedećeg petka, trećeg prosinca. U američkom Beaver Creeku vozit će se nova utrka spusta, druga ove sezone.

Ana Jelušić odustala u Aspenu nakon samo nekoliko vratiju

Ana Jelušić, jedina hrvatska predstavnica na slalomu skijašica za Svjetski kup u američkom Aspenu, odustala je od prve vožnje nakon samo nekoliko vratiju. Najbolja hrvatska skijašica je nesigurno ušla u utrku, te je već na drugim vratima odsklizala desnom skijom i izgubila ritam. Nekoliko sekundi kasnije je promašila jedna vrata, pa je i u drugom slalomu sezone ostala bez bodova.

Švedska 24-godišnja skijašica Maria Pietilae-Holmner pobjednica je drugog slaloma skijašica ove sezone u Svjetskom kupu, održanom u američkom Aspenu.

Pietilae-Holmner je prvu pobjedu u karijeri ostvarila doista sa stilom. Imala je najbrže vrijeme u obje vožnje! Nijemica Maria Riesch, koja je bila tek sedma nakon prve vožnje, na kraju je osvojila drugo mjesto, sa 68 stotinki zaostatka. U drugoj vožnji je bila samo za 4 stotinke sporija od pobjednice. Riesch je bila druga i u prvom slalomu sezone, u finskom Leviju. Treće mjesto osvojila je 30-godišnja Tanja Poutiainen (+0.93), koja je, isto tako, bila treća i na njezinom terenu u Leviju.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka