Obavijesti

Sport

Komentari 35

Ivica Olić od sljedeće sezone igra za Hrvatski dragovoljac?!

Ivica Olić od sljedeće sezone igra za Hrvatski dragovoljac?!
1

"Ola je karijeru započeo u Slavonskom Brodu, u kojemu je i Dragovoljac igrao nekoliko sezona. Vjerujem da će prolongirati dogovor s Hamburgom i pristati na ovu opciju"

VIDEO

Sportski tjednik Max donosi priču o mogućem dolasku Ivice Olića u Hrvatski dragovoljac. Iz Sigeta je ovih dana odjeknula prava bomba. Nakon Blaža Sliškovića i Roberta Prosinečkog, Ivica Olić (36) mogao bi postati treći vrhunski hrvatski nogometaš koji će pozne dane svoje karijere provesti u Hrvatskom dragovoljcu.

Prvi kontakti s legendarnim napadačem su uspostavljeni. Ostvari li se ovaj transfer, dragovoljci bi uz još jedno ili dva zvučnija pojačanja već nagodinu krenuli prema Prvoj ligi. Na Olinu dovođenju radi novi direktor Đuro Božanović, mladi i ugledni hrvatski poduzetnik iz Gundinaca kod Slavonskog Broda, trenutno na “privremenom radu” u Njemačkoj. Nakon utemeljitelja Stjepana Spajića, to je drugi Slavonac na vodećem mjestu u klubu.

- Još nismo sve definirali, ali nadamo se da će Olić kao pravi Hrvat i domoljub odigrati jednu sezonu u Dragovoljcu iz čistog zadovoljstva i gušta. Njegovim bismo dolaskom puno dobili na marketinškom planu i privukli nove sponzore. Osim toga, on će zasigurno motivirati i druge igrače, i to ne samo seniore, nego i mlađe uzraste - kaže Božanović.

Kao što je poznato, hrvatski veteran nije u planovima trenera HSV-a Bruna Labbadije, kod kojeg već dulje vrijeme grije klupu ili tribine. Ola se nedavno nakon razilaženja s izbornikom Antom Čačićem oprostio i od hrvatske reprezentacije, iako je iznad svega želio nastupiti na Euru u Francuskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ivica još želi igrati

Ipak, nije tajna da još uvijek želi igrati. Od ljudi bliskih 37-godišnjaku Božanović je dobio povratnu informaciju da je transfer izvediv. Poznato je da Ivica želi ostati u Hamburgu i posvetiti se trenerskom pozivu. Trenutačno s upravom dogovara potpisivanje ugovora po kojemu bi u iduće tri godine ostao u HSV-u raditi s djecom, no uvjet za to je ishođenje profesionalne trenerske licence. Ako licencu ne dobije odmah, došao bi na godinu dana u Dragovoljac i nakon toga se oprostio od aktivnog igranja. Božanović trenutno preko njihovih zajedničkih prijatelja iz Davora i Münchena dogovara sastanak s Olićem, na kojemu bi s trebali oko svega dogovoriti.

- Ola je karijeru započeo u Slavonskom Brodu, u kojemu je i Dragovoljac igrao nekoliko sezona. Vjerujem da će prolongirati dogovor s Hamburgom i pristati na ovu opciju, što bi za nas značilo strašno puno. To je igrač koji će i sa 40 godina igrati vrhunski nogomet - ističe Božanović.

Osvane li Ola doista u Dragovoljcu, bit će to jedno od najvećih ostvarenja u povijesti kluba, ravno Spajićevom dovođenju Prosinečkog 2000. godine. To je u ono vrijeme bila prava senzacija, premda je Robi u Sigetu odigrao samo četiri utakmice. Ola bi bez sumnje zasjenio i najboljeg centarfora koji je nastupao u crnom dresu - Predraga Jurića. Međutim, posao oko Olićeva dolaska nije jedini na kojemu trenutno rade u zagrebačkom drugoligašu. Siget bi uskoro trebao dobiti prvoligaški stadion s 8.000 sjedećih mjesta na kojem će svoje utakmice odigravati Dragovoljac i Lokomotiva. Klub s četiri desetljeća dugom tradicijom, koji se kroz povijest zvao i Trnsko i Novi Zagreb, svoje je zlatne trenutke doživio 1997. i 1998. godine igranjem u Intertoto kupu.

Više su puta ulazili i ispadali iz Prve lige. Dolaskom na jedno od čelnih mjesta, Božanović je unio svježu krv u klub u kojem je zavladala monotonija. Kao veliki nogometni radnik i entuzijast, donio je nekoliko uredbi koje se odnose na ponovno privlačenje investicija u stadion, obnovu zapadne tribine, dovođenje sponzora i jačanje igračkog kadra. Pozvao je sve kojima klub nešto znači da pomognu u ostvarenju cilja - povratka u elitni razred.

Velike promjene u klubu

- Došlo je vrijeme promjena. Od svakog igrača, trenera i člana uprave pojedinačno tražit ćemo maksimalan trud i zalaganje. Tko se ne bude u stanju pridržavati ovih odredbi, morat će napustiti klub - kategoričan je Božanović.

Bez obzira što se nalaze pri dnu ljestvice, u Sigetu su uvjereni kako ostanak u drugoligaškom društvu nije upitan. Bijegu u sigurnu luku trebao bi doprinijeti i povratak trenera Davora Mladine te igrača Ivana Božića, koji je došao iz Šibenika nakon uspješne epizode u Kini. Dragovoljci će raditi na jačanju suradnje s Hrvatskim nogometnim savezom od kojega će, kao i od Grada Zagreba, tražiti maksimalnu potporu i angažman oko restauracije stadiona te financijsku potporu oko idućih projekata vezanih uz klub. Već postoje načelna obećanja da će se uskoro krenuti s izgradnjom zapadne tribine stadiona, što bi najviše razveselilo navijače iz Novog Zagreba koji zaslužuju ovakav projekt.

- S osebujnom poviješću Hrvatski dragovoljac ima pravo tražiti svoje mjesto pod suncem. Promicat će se novo ruho kluba, a ključni potezi su pred nama - zaključio je Božanović za tjednik Max.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Srpski mediji ismijavaju: 'Hrvati slavili kao prvaci, a nitko nije čuo za to natjecanje u Egiptu...'
UMJESTO DA SE BAVE 'ORLOVIMA'

Srpski mediji ismijavaju: 'Hrvati slavili kao prvaci, a nitko nije čuo za to natjecanje u Egiptu...'

I Srbija je u ožujku odigrala dvije utakmice. U prijateljskoj u Moskvi protiv Rusije, čiji su klubovi i selekcije izbačeni iz Uefinih i Fifinih natjecanja, Srbija je izgubila 4-0. Potom je Srbija jedva pobijedila Cipar (1-0)