Obavijesti

Sport

Komentari 16

'Ivića žele svi ozbiljni klubovi, Joso je lider, a Broz vrhunski'

'Ivića žele svi ozbiljni klubovi, Joso je lider, a Broz vrhunski'
2

Veselin Vujović u posljednje je vrijeme velika zvijezda u hrvatskom klupskom sportu. Sa Zagrebom je nanizao nevjerojatne pobjede i gdje god dođe izaziva zanimanje

VIDEO

Prije 25 godina u rukometnim dvoranama bio je označen kao jedan od najboljih koji su ikad igrali, a sada je na dobrom putu da i u trenerskom svijetu dostigne tu razinu. On je Veselin Vujović. Čovjek koji je sa Zagrebom ove sezone napravio čudo.

- I prije mog dolaska, Zagreb je bio jako dobro organiziran klub i školovana ekipa. Donio sam samo dozu agresivnosti. Svaka ekipa je ogledalo svog trenera. Sa mnom su dobili puno na samopouzdanju. Uvjeren sam da ako ostanu na okupu, za par sezona će biti jako ozbiljna europska momčad - rekao je Vujović u opširnom razgovoru za Balkan Handball.

U Areni su ove sezone padali Kiel, PSG, Kolding, u gostima je hrvatski prvak namučio Vardar i Veszprem i Vujović s razlogom može najaviti da će napasti i Barcelonu.

- Kada imaš takvu kvalitetu u momčadi i kada im pokažeš da vjeruješ u njih, a oni ti duplo vrate, onda imam pravo na presici zaprijetiti jednom Kielu ili Barceloni. Znate zašto? Zato što smo neke prijetnje i ostvarili. Nisam pucao iz prazne puške.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Od njegova dolaska preplašena momčad pretvorila se u igrače koje se boji, ali i traži pola Europe.

Veliki broj igrača je postao zanimljiv europskim klubovima. Za mene je veliko iznenađenje Josip Valčić, koji je godinama, iz nekog razloga, bio igrač koji se nije mogao dokazati. Bio je u sjeni brata, označavan kao Gopčev zet, ali on je stvarno postao vođa ove momčadi, koji u svakom trenutku drži konce i prenosi moje zamisli na teren. On je na neki način trener na samom terenu - nahvalio je Vujović mlađeg Valčića pa nastavio:

- Sandro Obranović je od talenta izrastao u igrača. Ima žute minute u manje bitnim utakmicama, ali u svim 'biti ili ne biti' utakmicama, on je 'biti'. Imamo tri desna vanjska koja nema ni jedan klub u Europi. Jako sam ponosan na njih. Možda bi bilo dobro za klub da jednog negdje pusti. Oni su kao tri zlatne jabuke. Može se desiti da jedna jabuka istrune. Ilija Brozović je od prosječnog pivota postao vrhunski, traže ga. Pavlović je došao iz Ivanić Grada i postao otkriće za sve u Ligi prvaka. Filip Ivić je na meti svih ozbiljnih klubova u Europi, ali zna da je mlad, da ne treba žuriti i da će imati minutažu u Zagrebu. Želi se formirati ovdje da ne bi izgorio. To je velika stvar. Zlatko Horvat je pravi kapetan. Sigurnost i garancija u šutu s krila i odnosom prema igri i treningu.

Slavko Midžor/PIXSELL

Najavio je Vujović i moguća pojačanja s ovih prostora, no uvjerava da će najveće pojačanje za iduću sezonu biti potpuno zdravi Stipe Mandalinić, a za Luku Stepančića kaže kako ima potencijala da bude igrač Barcelone ili Kiela. Zaziva promjenu pravila u rukometu te proziva čelnike EHF-a koji kako kaže 'više misle na sebe nego na rukomet'. Otkrio je i kako je od Zagreba već dobio novi ugovor na stol, no želi pričekati da vidi tko će mu ostati u ekipi.

- U čemu je naša šansa protiv Barce? U tome što Barcelona nije naviknuta igrati jake utakmice. U prvenstvu pobjeđuju sve s 10, 20 razlike, a skupina u Ligi prvaka bila im je smiješna. Mi izlazimo da ih pobijedimo. Nemamo što izgubiti, a dobit ćemo 20.000 navijača. U klubu kažu da bi mogli prodati i 40.000 karata - zaključio je Vujović. 

Cijeli razgovor s rukometnom legendom pročitajte na stranicama Balkan Handballa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram