Obavijesti

Sport

Komentari 9

Ivo Karlović pogodio samo šest asova! Morao je predati meč...

Ivo Karlović pogodio samo šest asova! Morao je predati meč...
1

Od prvog udarca vidjelo se da 40-godišnji "kralj asova" ne može normalno servirati, a bolovi su ga sprečavali i u kretanju po terenu. Pa je Karlović predao gotovo dvostruko mlađem Tiafoeu

VIDEO

Ivo Karlović neće pamtiti po dobrom svoj 15. nastup u glavnom ždrijebu US Opena, jer nije mogao ni završiti meč 1. kola protiv Francesa Tiafoea, kojemu je zbog bolova u donjem dijelu leđa bio prisiljen predati meč pri vodstvu 21-godišnjeg Amerikanca 6-2, 6-3, 1-2.

Od prvog udarca u meču vidjelo se da 40-godišnji "kralj asova" ne može normalno servirati, zbog nedostatka gipkosti u donjem dijelu leđa, a bolovi su ga sprečavali i u normalnom kretanju po terenu. U takvom stanju Karlović se nije mogao ravnopravno nositi s gotovo dvostruko mlađim tenisačem, 45. na ATP ljestvici, koji mu je dvaput oduzeo servis u prvom i još jednom u drugom setu.

Tijekom prvog seta Karlović je pozvao službenog liječnika i pokušao problem riješiti tabletama protiv bolova, ali njihovo djelovanje nije bilo djelotvorno. Karlović se borio koliko je mogao, na početku trećeg seta je čak došao i do jedine prilike za 'break' u meču, ali se Tiafoe izvukao servisom. Iako je poveo sa 2-1 u trećoj dionici meča, Karlović je shvatio da izlaganjem dodatnim naporima može samo pogoršati svoje stanje te je nakon 64 minute odlučio predati dvoboj.

U prvom je setu imao svega 45 posto prvog servisa, a u cijelom je meču skupio svega šest asova!? Kad čovjek koji drži rekord US Opena s najviše asova u jednom meču (61) tako servira, znate da nešto nije u redu...

Najstariji tenisač u ovogodišnjem ždrijebu US Opena je zbog istih problema prije tri tjedna bio prisiljen bez borbe predati dvoboj Španjolcu Felicianu Lopezu za ulazak u glavni turnir kanadskog Mastersa u Montrealu.

Tako je hrvatski muški tenis u pojedinačnoj konkurenciji ostao na dvojici predstavnika u 2. kolu, Borni Ćoriću i Marinu Čiliću. Ćorić je još u ponedjeljak pobijedio ruskog kvalifikanta Jevgenija Donskoja sa 7-6 (7), 6-3, 6-0, a u utorak je pobjednik US Opena 2014. Marin Čilić svladao Slovaka Martina Kližana sa 6-3, 6-2, 7-6 (6).

Ćorić će u 2. kolu igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova, a njihov je dvoboj na rasporedu u noći sa srijede na četvrtak po srednjoeuropskom vremenu, oko tri sata ujutro. Čilića čeka NIjemac Cedrik-Marcel Stebe (ATP - 256.), koji je u glavni turnir ušao sa zaštićenim renkingom te u 1. kolu svladao srbijanskog tenisača Filipa Krajinovića sa 6-3, 4-6, 6-4, 7-6 (6). Čilić i Stebe će igrati u četvrtak navečer po srednjoeuropskom vremenu.

Donna Vekić u 1. kolu US Opena u New Yorku pobijedila je Nizozemku Richel Hogenkamp sa 7-6, 6-3. U drugom kolu Vekić će igrati protiv Estonke Kaie Kanepi koja je bila bolja od Njemice Tatjane Marije.

Donna Vekić nalazi se na 23. poziciji na najnovijoj WTA ljestvici objavljenoj u ponedjeljak, a njena sljedeća protivnica Kanepi je 82. (abu)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu