Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ivo Minar dopingom želio na Hrvatsku, baš kao Beck

None Foto: 24sata

Češki tenisač neće igrati polufinale Davis cupa, u krvi mu je pronađena zabranjena supstanca. Kao i Karolu Becku prije četiri godine u finalu DC-a...

Nisam kriv, vjerujte mi. Stvarno nisam namjerno uzeo zabranjeni pseudoefedrin, vikao je češki tenisač Ivo Minar. Nije pomoglo. Dopinške kontrolore nije uspio uvjeriti i sljedećeg mjeseca protiv Hrvatske u polufinalu Svjetske skupine neće igrati. Spomenuti pseudoefedrin nalazi se u mnogim lijekovima za prehladu koje je Minar uzimao. Kao i Minar, krivnju je nijekao i Karol Beck, slovački tenisač. U finalu Davis Cupa 2005. Slovačka je igrala protiv Hrvatske.
- Ma, nisam kriv - zapomagao je Beck.
U njegovoj verziji žrtva je velike zabave na kojoj mu je u čašu stavljen kokain. No samo nekoliko dana uoči susreta protiv Hrvatske ustanovljeno je da puši marihuanu.
Hrvatska je pobijedila Slovačku, a kako je uvertira protiv Češke prilično slična. Minar bi, kao i Beck, mogao pogurati Hrvatsku...

MARTINA HINGIS NA KOKAINU
Nekadašnja prva tenisačica svijeta i osvajačica pet grand slam turnira 2006. ostavila se teniskog reketa.
- Priznajem da sam uzimala kokain - rekla je Hingis potvrdivši test na doping iz Wimbledona.

DUPUIS KAŽNJEN ZBOG ZABORAVA
Francuski tenisač Antony Dupuis bio je suspendiran jer je zaboravio na lijek za astmu koji je sadržavao nedopuštene sastojke. Čim je optužen, priložio je dokumentaciju i kažnjen je zbog “zaboravnosti”.

PODMETNULI MU KOKAIN U PIĆE
Nisam mogao spavati noćima. Znam osobu koja je bila na zabavi i koja me stalno nudila pićem. Nikada ne bih uzeo kokain. Pronašli su mi nekih 150 nanograma, desetinu linije, kaže Richard Gasquet.

BECK: UBACILI SU MI U ČAŠU
Kao i Gasquet, i češki tenisač Karol Beck tvrdi da je žrtva “pokvarenjaka” koji hodaju okolo po zabavama i “ubacuju” kokain nevinim sportašima u čaše. Poslije se ustanovilo da Beck puši marihuanu.

CANAS JE BIO VANI 18 MJESECI
Argentinski tenisač Guilermo Canas također je priznao uzimanje kokaina i zbog toga je bio suspendiran 18 mjeseci. Nakon što se vratio tenisu, osumnjičen je za namještanje mečeva.

Komentari (2)
  • to boze, sad smo sigurno u FINALU

    25. 8. 2009,   18:50
  • @torcidas ocito da nepratis tenis,jer da pratis znao bi da minar nije igrač neke klase,za njega su štepanek i berdych izmislili tenis na njih dvojicu treba obratit pažnju a ne na minara -.-\'\'

    25. 8. 2009,   19:25