Obavijesti

Sport

Komentari 52

Šef Bellatora: Znam da bi Cro Cop htio vratiti Jemjeljanenku

Šef Bellatora: Znam da bi  Cro Cop htio vratiti Jemjeljanenku
1

Fjodor je gotov, bilo bi najbolje da se povuče, rekao je Mirko Filipović. No gazda Bellatora tvrdi da su se iz Cro Copova stožera zanimali za Rusa. Sprema li se to u Bellatoru veliki revanš dvije MMA legende?

VIDEO

Kazuyuki Fujita, Kevin Randleman, Josh Barnett, Wanderlei Silva, Satoshi Ishi, Gabriel Gonzaga, Roy Nelson. To je sedam. Ako su mu protivnici dosad nešto naučili, to je da je Mirko Cro Cop Filipović pravi kralj revanš borbi. I da ih nikad ne gubi.

Svih sedam je dobio, posljednja je bila protiv Roya Nelsona u Bellatoru, njegova deseta MMA pobjeda zaredom. Cro Cop izgleda zaista impresivno i s 44 godine na leđima djeluje da bi u ovom trenutku mogao u ring protiv bilo koga. 

Nelson mu je nakon borbe poslao poruku, htio je dogovoriti trilogiju, Mirko mu je odgovorio: 'Zašto ne?'. No malo je vjerojatno da ćemo gledati Cro Copa i Nelsona i treći put. Amerikanac je radio cirkus nakon poraza od Mirka, čak se nekome prijetio oružjem pa mu je policija pretresla sobu. Mirko je otkrio i da ga je Nelson ugrizao.

'Nelson je cirkus. Ugrizao me za prst, a prijetio se i oružjem'
'Nelson je cirkus. Ugrizao me za prst, a prijetio se i oružjem'

Fjodor vs. Cro Cop

Još jedan revanš je odrađen. Što sad? Mirko je s Bellatorom potpisao ugovor na jednu borbu, izgledno je da će potpisati na još koju. U lipnju je nova borilačka predstava u Londonu i na njoj bismo vrlo lako mogli gledati Cro Copa. No protiv koga?

Ako pitate šefa Bellatora Scotta Cokera, Mirkov protivnik mogao bi biti legendarni Rus Fjodor Jemjeljanenko.

- Ako bi Fjodor prije odlaska u mirovinu htio odraditi borbu u Rusiji ili Japanu, to bi bilo zabavno. Posebno ako bi to htio u Moskvi. Uzvrat protiv Cro Copa? Znam da Mirko želi uzvratiti Rusu. Nekoliko puta su me iz njegova tabora ispitivali o Jemjeljanenku. Ali morao bih pričati prvo s Fjodorom -  rekao je Scott Cocker za MMA Junkie.

Što je suprotnost onome što je pričao Mirko.

- Fjodor? On je izgubio ovu zadnju borbu od Badera i mislim da je gotov. Totalno je van forme i mislim da njegovo tijelo više ne podnosi teške treninge i udarce. Mislim da bi bilo najbolje da se povuče - to su bile riječi Mirka Filipovića prije odlaska na borbu protiv Nelsona i riječi kojima je, čini se, Mirko zatvorio tu stranicu. Ali.

Jemjeljanenko i Cro Cop borili su se u PRIDE-u 2005. godine. Rus je slavio odlukom sudaca, a njihova borba proglašena je jednom od najboljih u povijesti MMA-a. Rus je devet godina boi neporažen, imao je 28 pobjeda zaredom...

Cro Cop: Od male šupe do vrha svijeta. U ringu je pola života...
Cro Cop: Od male šupe do vrha svijeta. U ringu je pola života...

Bio je to pravi sudar svjetova, ali Fjodor nije ni blizu borac kakav je bio. Ryan Bader nokautirao ga je za 35 sekundi i postao šampion teške Bellatorove kategorije.

Cro Cop je, čini se, to poglavlje zatvorio, no Scott Coker dao je zanimljivu izjavu za MMA Junkie i tko zna kako bi Cro Cop reagirao da mu ponude borbu protiv Fjodora.

Bio bi to možda savršen trenutak za oproštaj. Odraditi još jedan revanš protiv MMA legende i starog rivala i otići kao pobjednik. Ako ništa drugo, u Bellatoru je i Cheick Kongo. Sjećate li se njega? Pobijedio je Mirka 2007. godine u Londonu...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka