Obavijesti

Sport

Komentari 49

Iz Dinama poručili: Tužit ćemo udrugu 'Dinamo to smo mi'...

Iz Dinama poručili: Tužit ćemo udrugu 'Dinamo to smo mi'...
1

'Kada su klubovi polagali račune takvim udrugama onda su završavali na četvrtom mjestu. Dinamo je bio prvi, a ovim dečkima poručujem da si nađu novi hobi koji će im biti novi smisao života', rekao je Antolić

VIDEO

U petak se udruga 'Dinamo to smo mi' kritički osvrnula na nove igrače Dinama. Naime, zagrebački je klub potpisao nove ugovore sa Stjepanom Mamićem (18), rođakom Zdravka i Zorana Mamića, te Marijom Vasiljem (24), sinom vlasnika vile Regina u kojoj boravi Zdravko Mamić.

Na prozivanje udruge DTSM oštro su reagirali iz Dinama. 

- U klubu smo davno odlučili da se nećemo baviti priopćenjima fantomske udruge nekoliko građana, ali oni ne prestaju lagati, manipulirati i govoriti poluistine u svoje fantomske svrhe - počeo je član uprave Dinama Krešimir Antolić.

- Konkretno, Stjepan Mamić je u Dinamu od 2015., u sustavu je stipendijskih ugovora, a ako baš hoćemo istine radi - u donjoj granici stipendija koje imamo. Radi se o talentiranom igraču koji koji je bio najbolji strijelac juniorske lige Sjever, zabio je gol hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji u dresu Bjelovara - rekao je Antolić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- On je sada obnovio svoj stipendijski ugovor i ostao u sustavu Dinama. Ovaj ugovor nema veze s povratkom Zorana Mamića u klub. Ta procedura je pokrenuta i ispoštivana puno prije njegova dolaska u klub. 

Vasilj ide u Sloveniju

Lomila su se koplja prošlog ljeta kada je za Dinamo potpisao Mario Vasilj, sin vlasnika Vile Regina.

- Što se tiče Marija Vasilja, on je došao u Dinamo prošle godine kao slobodan igrač. Ustupljen je Sesvetama, a u 21 utakmici zabio je sedam golova. Za njega je interes pokazala Olimpija i on će tamo na posudbu. Podijelit ćemo sa Slovencima njegovu plaću i postotak budućeg transfera ako se dogodi. 

Za kraj je Antolić oštro poručio udruzi DTSM da na svojim kućnim adresama mogu očekivati tužbe.

- Ni dan danas ne znamo koliko udruga 'Dinamo to smo mi' članova Dinama predstavlja. Moram izraziti svoje čuđenje time, ali poručujem im da mi njima nećemo polagati račune za naše poslovne odluke. Kada su klubovi polagali račune takvim udrugama onda su završavali na četvrtom mjestu. Dinamo je bio prvi, bit će i iduće godine prvi, a ovim dečkima poručujem da si nađu novi hobi koji će im biti novi smisao života, ili neka na svojim kućnim adresama očekuju tužbe, ovo jednostavno mora prestati - završio je član Dinamove uprave.

DTSM: Spremne su nove prijave i tužbe

Dinamo - to smo mi se brzo nakon najave tužbe oglasio još jednim priopćenjem.

- Najave tužbe protiv Udruge Dinamo - to smo mi klasično je zamjenjivanje teza od strane vodstva GNK Dinamo Zagreb i takvih pokušaja zastrašivanja se ne bojimo, naprotiv, najavljujemo nove prijave i tužbe. U GNK-u imaju praksu svako malo pohvaliti se kako su potpisali talentirane klince iz svih dijelova Hrvatske, susjedstva i svijeta. Čudno baš da su Stjepana Mamića (rođak Zorana i Zdravka) nekako zaboravili spomenuti?  A o tome otkad dotični ima ugovor vidi se u slici u prilogu koja je skinuta sa službenih stranica HNS-a. Inače, momak je zaista talentiran; prošle sezone u trećeligašu iz Bjelovara sedam puta je startao od prve minute, trinaest puta ušao s klupe i zabio fantastična tri gola! Dovoljna kvaliteta za ugovor s Dinamom ili krv nije voda? - poručili su.

Najave tužbe protiv Udruge Dinamo - to smo mi klasično je zamjenjivanje teza od strane vodstva GNK Dinamo Zagreb i...

Objavljuje Dinamo - to smo miPetak, 28. lipnja 2019.

Podsjetimo, ovako je izgledalo prvo priopćenje udruge DTSM:

Kao da dolazak nepravomoćno osuđenog za krađu 112 milijuna kuna iz Dinama i pravomoćno optuženog za još 200 milijuna ukradenih kuna na mjesto sportskog direktora kluba nije bilo dovoljno, vodstvo Dinama potrudilo se ovih dana dodatno narušiti imidž 'luba i zgaditi navijačima sve oko Dinama.

Novi sportski direktor dodao je gas i Dinamo je u tišini potpisao dva 'perverzna pojačanja'. No, to nisu pojačanja za naš klub i trenera Nenada Bjelicu, već jedino i upravo za novčanik obitelji tih istih koji su naš klub oštetili za preko 350 milijuna kuna, doveli ga na stupce crne kronike i predali sudnicama u Osijeku.

Naime, u srijedu je Dinamo potpisao profesionalni ugovor sa Stjepanom Mamićem, osamnaestogodišnjim nećakom Zorana i Zdravka Mamića. Ali, to nije sve. Dinamo je zaključio i novi dvogodišnji stipendijski ugovor s Mariom Vasiljem, koji je u Dinamo lani došao iz četvrte poljske lige, te odmah proslijeđen na posudbu u Sesvete. Mario Vasilj je podsjetimo, sin vlasnika Vile Regina u Međugorju, onog istog hotela u kojem se skriva čovjek koji je kukavički pobjegao da izbjegne zatvor zbog presude za krađu Dinama. Mario Vasilj odmah nakon potpisa za Dinamo do lipnja 2021. godine je proslijeđen na posudbu u Olimpiju iz Ljubljane.

Ovim potezima vodeći ljudi kluba nastavljaju ismijavati ne samo članove Dinama koji su vlasnici Udruge građana GNK Dinamo, a nemaju nikakvih prava, već i institucije pravne države. Udruga članova Dinama 'Dinamo to smo mi' izražava bojazan kako se upravo ovakvim ugovorima financira boravak Zdravka Mamića u bjegunstvu obzirom da su njemu blokirani svi računi.

Pozivamo sve institucije da se aktiviraju i spriječe ovakvo faraonsko ponašanje u klubu, ne samo one istražne organe, već i Gradski ured za opću upravu, te Sportsku inspekciju koje temeljem prijava naše Udruge mogu prerezati sve ovakve poteze nelegitimne Uprave i Izvršnog odbora Dinama i omogućiti demokratske izbore na kojima bi birali svi članovi kluba. Svim članovima Dinama i Dinamovcima poručujemo kako mi od svoje borbe za čisti i transparentni Klub nećemo odustati', poručili su iz ove Udruge.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića