Obavijesti

Sport

Komentari 17

Izabrali su Rudića: 'Hrvatska je jedan od favorita Igara u Riju'

Izabrali su Rudića: 'Hrvatska je jedan od favorita Igara u Riju'
1

Hrvatski vaterpolisti večeras (20.10) u četvrtfinalu Olimpijskih igara igraju protiv Brazilaca, čiji je izbornik hrvatski stručnjak i vaterpolski genijalac Ratko Rudić

VIDEO

Ćiro Blažević je na Euru ‘96. birao suparnika. I to mu se obilo o glavu. Vaterpolski izbornik Ivica Tucak u Riju se odlučio na isti potez. Hrvatska je izgubila od Francuske pa Tucak u četvrfinalu večeras ide na svog učitelja Ratka Rudića, brazilskog izbornika.


Dok je Ćiro u Engleskoj prije 20 godina lovio Njemačku u četvrtfinalu, najjačeg suparnika, Tucak je razmišljao samo kako izbjeći Srbiju, vjerojatno najjaču reprezentaciju u Riju.

Samo, dok je Ćiri bilo lako izgubiti protiv Portugalaca, Tucak je morao dobro razmisliti kako isto učiniti protiv Francuza, koje naši vaterpolisti i na najlošiji dan moraju pobijediti s 10 razlike. I nije se dosjetio jer je utakmica bila tužna za gledati.

Josip Pavić je govorio o čudnoj utakmici, no da ju je gledao iz Hrvatske na TV-u, sigurni smo da bi ga ugasio. Razočarani su i hrvatski navijači, koji su na Facebook stranici HVS-a napisali što misle o utakmici protiv Francuza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sve će vam se ovo vratiti, ispast ćete odmah u četvrtfinalu jer ste kukavice. Dok drugi sportaši ginu za medalju, vi se sprdate - napisao je Franjo Tipurić.

Tucak je u četvrtfinalu dobio Ratka Rudića. Prije dvije godine možda bismo i trljali ruke, no Rudić je čovjek koji ima 47 medalja s najvećih natjecanja. Nekad smo se smijali Brazilu u vaterpolu, no s Rudićem su prošle godine osvojili broncu u Svjetskoj ligi i srebro na panameričkim igrama.

- Hrvatska je sigurno jedan od favorita turnira. Nitko na svijetu nema dvojicu tako kvalitetnih ljevaka kao Hrvatska. S Garcijom je reprezentacija dobila jako puno - rekao je Rudić, koji je prije četiri godine u Londonu s Hrvatskom osvojio zlato.

Ratko genijalac prije godinu dana ja razbio Hrvatsku sa 17-10. Nismo sigurni da je Tucak odbarao dobro. Prošle godine na Svjetskom prvenstvu je Hrvatska ipak uzvratila Brazilu, pobijedivši 10-9.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...