Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Legende na okupu: Zaigrala opet šampionska generacija

None Foto: Daniel Kasap/Pixsell 37

Dinamova generacija iz šampionske 1982. godine okupila se na Maksimiru kako bi zajedno s 'modrima' proslavili dvostruku krunu, sedmi uzastopni naslov prvaka i kup

U sklopu velike proslave Dinama na maksimirskom su se stadionu prije početka utakmice posljednjeg kola domaćeg prvenstva između Dinama i SPlita na travnjaku okušali igrači iz slavne generacije 1982. U sastavu Plavih i Zlatnih dvije su se momčadi Dinamovih legendi odmjerile snage u čast dvostruke krune 'modrih'.

Kako je dobro vidjeti ih opet! 

Taj toliko puta otpjevani stih Novih fosila najbolje paše upravo ovim legendama, slavnoj generaciji Dinama koja je 1982. godine osvojila naslov prvaka Jugoslavije.

I sada, 30 godina kasnije, okupili su se ponovno kako bi proslavili tri desetljeća od osvajanja naslova. Okupili su se na svom starom okupljalištu u kafiću Carlie. Uz Mlinarića, Hadžića, Bogdana i ostale iz generacije '82., tu su se našli i članovi druge slavne Dinamove generacije. Škorić, Gračanin, Lamza i ostali predstavnici su generacije koja je 1967. godine osvojila Kup velesajamskih gradova što je do dan danas ostao jedini europski naslov 'modrih'. Bio je tu i 'uljez', nešto mlađi kapetan Hrvatske i Dinama Zvone Boban.

Sjeli su, popričali, prisjetili se svojih šampionskih vremena i krenuli put Maksimira. Stadiona koji je njima i njihovim navijačima donio toliko veselja.

Komentari (53)
  • Generacija 82....Neponovljiva Ćirina LAKA KONJICA koja je na noge dizala 60 000 navijača čije se navijanje čulo do Sesveta!!!! Lakoća kojom su igrali Zeko, Mlinka, Štef , Cico i ostali je nešto najbolje što je u dugoj povijesti Maksimira viđeno!!!!

    12. 5. 2012,   16:24
  • 7 uzastopnih naslova prvaka, 14 naslova prvaka ukupno, 21 godina Hrvatske

    12. 5. 2012,   18:57
  • zna suker sta valja.... ;)) covjek jos uvijek nosi legendarne zelene lotto kopacke kao i 98.

    12. 5. 2012,   21:08