Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Izazvao nesreću u Zadru: Ma dečko je potresen, pogriješio je

None Foto: Marko Dimić/PIXSELL, čitatelj 24sata 4

Mladić od 21 godine na cilju utrke CRO Race u Zadru išao je do pobjednika i izazvao masovnu nesreću biciklista. Organizator Vladimir Miholjević kaže kako ne želi upirati prstom u njega

Dečko od 21 godine napravio je pogrešku. Njegova je namjera bila dobronamjerna, ali nepromišljena, neispravna i nepravilna, rekao nam je Vladimir Miholjević (45), direktor biciklističke utrke CRO Race.

Prvo izdanje te utrke pod novim imenom obilježila je bizarna nesreća nakon druge etape od Slunja do Zadra u srijedu, u ciljnoj ravnini u Ulici Zadarskog mira 1358. na zadarskom Poluotoku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Djelatnik organizacije potrčao je prema pobjedniku, Rumunju Edouard-Michelu Grosuu (27), a potom je na njega naletjela skupina biciklista pri velikoj brzini. Neki su popadali na asfalt zbog sudara, a neki u pokušaju da ga izbjegnu.

Većini biciklista utvrđene su lakše ozljede, a Slovenac Matej Mohorič (24), jedan od favorita za ukupnu pobjedu, zbog loma dvaju rebara nije mogao nastaviti natjecanje.

- Mislio je pobjednika odvesti na protokol proglašenja, ali pobjednika se pričeka 100 metara nakon cilja, nakon što se pričeka da se natjecatelji zaustave i predahnu 30 sekundi, a onda se kreće prema protokolarnoj zoni - objasnio je Miholjević.

Foto: Marko Dimić

Foto: Marko Dimić/PIXSELL

Foto: Marko Dimić/PIXSELL

Grosu Eduard-Michael pobjednik je druge etape biciklističke utrke CRO Race POGLEDAJTE VIDEO Kaos u Zadru: Muškarac uletio među bicikliste i 'pokosio' ih...

Iako je policajac koji je stajao u blizini mjesta nesreće došao do mladića i otpratio ga nekamo, iz zadarske policije rekli su nam da nema postupanja u vezi izazivanja prometne nesreće jer je to stvar organizatora. A sankcije neće dobiti ni od strane organizatora.

- Njegov je postupak bio kriv, ne možemo ga obrisati i on je svjestan krivice. Upirati prstom u njega, međutim, nema smisla, a to nisu učinili ni natjecatelji utrke. Mladić je potresen zbog toga, a i ja sam - rekao je Miholjević.

Organizator utrke istaknuo je da je to bila prva greška u pet godina, koliko utrka traje, te da je osigurava 250 redara na fiksnim pozicijama, stotine policajaca i mobilno osiguranje s 40 motocikala.

Komentari (24)
  • Stvarno trebaš biti g*up da se zaletavaš među bicikliste. (?)

    3. 10. 2019,   14:25
  • Triba mu urucit i prijavu i uputnicu za psihijatriju jer ocigledno ne vlada nekom visokom inteligencijom i opasan je za ljude oko sebe

    3. 10. 2019,   14:08
  • Evidentno je da je opet neki tatin sin (blagi osmjeh)

    3. 10. 2019,   14:12