Obavijesti

Sport

Komentari 38

Dinamu u Europskoj ligi prijete Man. United, Arsenal, Borussia

Dinamu u Europskoj ligi prijete Man. United, Arsenal, Borussia
1

Dinamo u posljednjem kolu Lige prvaka tek treba izboriti europsko proljeće, a dokopa li se Europske lige, neće biti nositelj ako ne pobijedi Manchester City. I mogao bi na velikane

VIDEO

Kolo prije kraja europskih nogometnih kupova idealan je trenutak za pregled ljestvica Lige prvaka i Europske lige u svjetlu mogućeg Dinamova prezimljavanja u jednom od tih natjecanja.

"Modri" će 11. prosinca na Maksimiru od 18.55 dočekati Manchester City i izboriti nastavak natjecanja u Europskoj ligi kao treći neovisno o svojoj utakmici ako Atalanta u drugoj utakmici skupine C ne pobijedi Šahtar u Harkivu, a do drugoga mjesta i Lige prvaka mogu samo pobijede li Manchester City i Šahtar ne pobijedi Atalantu.

Pokretanje videa...

00:18

Za ždrijeb osmine finala Lige prvaka situacija poprilično čista, prvoplasirani su domaćini drugoplasiranima u uzvratu i momčadi iz svoje skupine i države ne mogu igrati jedna protiv druge.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

To znači da bi Dinamo, da ovako završi grupna faza Lige prvaka, u slučaju prolaska s drugog mjesta čekala nemoguća misija i okršaji s nekim od ovih velikana: PSG, Bayern, Juventus, Liverpool, Barcelona i Ajax uz jednog "uljeza", Leipzig.

 
Pet razloga zašto će Dinamo proći: Bjelica, Šahtar, Pep...
Pet razloga zašto će Dinamo proći: Bjelica, Šahtar, Pep...

Realnijom se čini opcija prezimljavanja u Europskoj ligi, gdje ide osam trećeplasiranih sastava iz Lige prvaka. Četiri momčadi s većim brojem bodova među njima nositelji su, a četiri s lošijim nisu. I tu Dinamo ne stoji najbolje.

Pod pretpostavkom da Dinamo ne napravi senzaciju i svlada Manchester City, završit će ispod crte jer će ga sigurno prestići netko iz skupine H (Ajax, Valencia ili Chelsea), skupine G (Zenit ili Lyon), skupine F (Inter ili Borussia Dortmund) i skupine E (Liverpool, Napoli ili Salzburg). U tim skupinama trećeplasirani će imati najmanje sedam bodova, a Dinamo bi remijem imao šest.

Pokretanje videa...

30:01

Nositelji u ždrijebu šesnaestine finala Europske lige, dakako, bit će i pobjednici 12 skupina od kojih su zasad samo tri sigurna - Sevilla, Celtic i Espanyol. Uz njih bi, kako sad stvari stoje, to mogli biti i Kopenhagen, Basel, Sporting, Arsenal, Rangers, Gent, Borussia Mönchengladbach, Braga i Manchester United.

Na prvu loptu za momčad Nenada Bjelice to ne djeluju kao neprelazna imena. Sevilla je ove sezone u najboljoj formi jer je u prvenstvu treća s tek bodom manje od Barcelone i Real Madrida, a Manchester United i Arsenal u velikoj su krizi iako u Europskoj ligi bodovno stoje dobro. Protiv nekih protivnika kao što su Kopenhagen ili Gent, koji je izbacio Rijeku u play-offu kvalifikacija, Dinamo bi imao vrlo dobre šanse za napredovanje, a tu su i stari znanci poput Salzburga, Lyona i Basela.

Samo šest igrača u Europi igra više nego Bruno Petković!
Samo šest igrača u Europi igra više nego Bruno Petković!

Ždrijeb osmine finala Lige prvaka na rasporedu je 16. prosinca, termini utakmica 18./19., 25./26. veljače i 10./11., 17./18. ožujka. Ždrijeb šesnaestine finala Europske lige također je 16. prosinca, prve su utakmice 20. veljače, a uzvrati 27. veljače.

Neki od mogućih protivnika Dinama u Europskoj ligi:

(ako ne pobijedi Manchester City i završi treći)

  • Salzburg
  • Borussia Dortmund
  • Lyon
  • Chelsea
  • Sevilla - osigurala 1. mjesto
  • Kopenhagen
  • Basel
  • Sporting
  • Celtic - osigurao 1. mjesto
  • Arsenal
  • Rangers
  • Espanyol - osigurao 1. mjesto
  • Gent
  • Borussia Mönchengladbach
  • Braga
  • Manchester United


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine