Obavijesti

Sport

Komentari 2

Izbornik Francuske uvjeren da zna kako zaustaviti Messija...

Izbornik Francuske uvjeren da zna kako zaustaviti Messija...
1

Nadamo se da ćemo limitirati Messija iako znamo da je njemu potrebno vrlo malo prostora kako bi napravio razliku. Kada igrate protiv njega onda postoji nekoliko načina da ga zaustavite, riječi su francuskog izbornika

VIDEO

Nakon što je u petak bio dan odmora, u subotu se nastavlja Svjetsko prvenstvo, a odmah prva utakmica će nam ponuditi pravi nogometni spektakl - U Kazanu će snage odmjeriti Francuska i Argentina

Argentina je na vrlo loš način ušla na Svjetsko prvenstvo te je na jedvite jade izborila drugo mjesto u skupini kojim si je osigurana plasman u osminu finala, no mnogi vjeruju kako će tek sada uslijediti prava igra 'gauča' i njihovog najboljeg igrača - Lionela Messija.

Omaleni Argentinac je u tri utakmice u skupini zabio samo jedan gol, a uz to je još i fulao penal protiv Islanda, a sada Francuski izbornik Didier Deschamps vjeruje kako ima način da i njegova reprezentacija zaustavi argentinskog čarobnjaka.

- Messi je Messi, pa on je postigao 65 golova u 127 utakmica za reprezentaciju. Nadamo se kako ćemo ga limitirati iako znamo da je njemu potrebno vrlo malo prostora kako bi napravio razliku. No, kada igrate protiv Argentine i Messi je na terenu, tada postoji nekoliko načina da se ograniči njegov utjecaj na razvoj događaja - rekao je Deschamps.

Dalić ne mijenja formulu: Na Dance kao protiv Argentine
Dalić ne mijenja formulu: Na Dance kao protiv Argentine

No, osim što mora paziti na Messija, Francusku muči i neučinkovitost u napadu, u prve tri utakmice postigla je tek tri gola, a njezin prvi napadač Antoine Griezmann u strijelce se upisao samo udarcem s bijele točke protiv Australije.

Međutim, golman francuske reprezentacije nije pretjerano zabrinut i vjeruje kako nije bitan pojedinac već kolektiv, a tu Francuzi imaju svu potrebnu kvalitetu. 

- Naravno da se od Antoinea očekuje mnogo jer je on jedan od najboljih igrača na svijetu. Očekivanja su i porasla nakon što je prije dvije godine odigrao odlično na Europskom prvenstvu - započeo je Lloris te nastavio:

- Ali, kao što smo i ranije najavljivali, sada kreće novi turnir i moramo se osloniti na našu kolektivnu snagu. Imamo mnogo mladih i talentiranih igrača koji mogu stvoriti razliku u bilo kojem trenutku utakmice.

Sampaoli navodi kako će Argentina težiti posjedu lopte

Jorge Sampaoli bio je vrlo blizu otkaza u Argentini, ali je ipak ostao na klupi 'gauča', doduše bez ikakvih ovlasti. No, bez obzira na to on je i dalje važan dio argentinske reprezentacije. 

- Sanjam da Argentina igra sa strašću, ali i da dominira posjedom. Ako ne možemo kontrolirati loptu, tada utakmica postaje fizički zahtjevnija, a to nam nikako ne bi odgovaralo. Jaka snaga Francuske je sposobnost brzog osvajanja lopte te brzina njihovih napadača.

Pakleni dio ždrijeba: Suarez na Ronalda, Messi na Griezmanna
Pakleni dio ždrijeba: Suarez na Ronalda, Messi na Griezmanna

Svjestan je Sampaoli kako će se Francuska usredotočiti na zaustavljanje najboljeg igrača njegove momčadi Lionela Messija.

- Siguran sam kako Francuska ima plan kako zaustaviti Messija, on je najbolji igrač na svijetu, ali mi imamo još igrača koji bi Francuzima mogli stvoriti probleme. 

Za kraj je argentinski izbornik upitan hoće li u slučaju poraza od francuske dati otkaz, ali je on odbacio takvu mogućnost.

- Imam ugovor i vrlo sam zadovoljan svojim poslom i borit ću se da ostanem na njemu što je duže moguće.

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske