Obavijesti

Sport

Komentari 0

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
3

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...

VIDEO

Hrvatski atletičar Branimir Budetić (26) osvojio je četvrto mjesto u bacanju koplja u konkurenciji slabovidnih F13 na paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Branimir je s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao korak do brončane medalje, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara. 

Budetić nije uspio postati prvi sportaš s invaliditetom koji je osvajao medalje na trima paraolimpijskim igrama nakon proglašenja hrvatske neovisnosti.U Pekingu 2008. je osvojio drugo mjesto, dok je četiri godine kasnije u Londonu bio treći. U Rio je stigao kao glavni kandidat za zlato. Posebice nakon svjetskog naslova osvojenog u Dohi prošle godine, te europskog u Grossetu u lipnju ove godine.

Na oba natjecanja je rušio svjetski rekord. U Dohi je koplje bacio 65,72, a u Grossetu dva centimetara dalje. Nažalost, u Riju nije uspio doći do medalje jer bacao daleko ispod svojih mogućnosti.

- Još sam u šoku. Teško mi je govoriti i još sam pod emocijama kako je sve ovo završilo - kazao je razočarani 26-godišnji mladić iz Kutine, član AKOSI Agram Zagreb.

- Ujutro sam se dobro osjećao, zagrijavanje je prošlo dobro. Stvarno ne znam što se dogodilo. Možda nisam bio dovoljno hladne glave. Nisam bio nervozan zbog loše dužine, već zbog toga što nisam mogao sastaviti normalan hitac. Išao sam na jedan dobar hitac - dodao je Branimir.

Zlato je osvojio Uzbekistanac Aleksandar Svečnjikov s daljinom od 65.69 metara, pet centimetara kraće od Budetićeva svjetskog rekorda. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Balon na vrući zrak pao je na dvoranu u Riju i izazvao požar
POI

Balon na vrući zrak pao je na dvoranu u Riju i izazvao požar

Policija je otvorila istragu, no najvažnije je da nije bilo ozlijeđenih. Vatra na krovu Carioca Arene je brzo ugašena, a šteta je minimalna, potvrdili su organizatori