Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

None Foto: Jurica Galoic/PIXSELL 3

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...

Hrvatski atletičar Branimir Budetić (26) osvojio je četvrto mjesto u bacanju koplja u konkurenciji slabovidnih F13 na paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Branimir je s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao korak do brončane medalje, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara. 

Budetić nije uspio postati prvi sportaš s invaliditetom koji je osvajao medalje na trima paraolimpijskim igrama nakon proglašenja hrvatske neovisnosti.U Pekingu 2008. je osvojio drugo mjesto, dok je četiri godine kasnije u Londonu bio treći. U Rio je stigao kao glavni kandidat za zlato. Posebice nakon svjetskog naslova osvojenog u Dohi prošle godine, te europskog u Grossetu u lipnju ove godine.

Na oba natjecanja je rušio svjetski rekord. U Dohi je koplje bacio 65,72, a u Grossetu dva centimetara dalje. Nažalost, u Riju nije uspio doći do medalje jer bacao daleko ispod svojih mogućnosti.

- Još sam u šoku. Teško mi je govoriti i još sam pod emocijama kako je sve ovo završilo - kazao je razočarani 26-godišnji mladić iz Kutine, član AKOSI Agram Zagreb.

- Ujutro sam se dobro osjećao, zagrijavanje je prošlo dobro. Stvarno ne znam što se dogodilo. Možda nisam bio dovoljno hladne glave. Nisam bio nervozan zbog loše dužine, već zbog toga što nisam mogao sastaviti normalan hitac. Išao sam na jedan dobar hitac - dodao je Branimir.

Zlato je osvojio Uzbekistanac Aleksandar Svečnjikov s daljinom od 65.69 metara, pet centimetara kraće od Budetićeva svjetskog rekorda. 

Tema: Olimpijske igre Rio de Janeiro 2016.

Komentiraj, znaš da želiš!