Obavijesti

Sport

Komentari 66

Izvanredna presica Hajduka: S Carrillom odlazi i Mario Branco

Izvanredna presica Hajduka: S Carrillom odlazi i Mario Branco
1

Predsjednik Hajduka Ivan Kos jučer je španjolskom treneru Joanu Carrillu uručio otkaz, a to će službeno objaviti danas na izvanrednoj presici koja je najavljena za 10 sati

VIDEO

Joan Carrillo bio je na razgovoru kod Ivana Kosa. Predsjednik Hajduka rekao mu je da više nije trener “bilih”, a to će službeno biti objavljeno danas. Uz Carrilla odlazi i sportski direktor Mario Branco, koji će podnijeti ostavku kao moralan čin, jer se i sam osjeća odgovornim za ovu situaciju u klubu.

Iako je bilo prijedloga da rezovi budu i dublji, NO nije prihvatio mandat koji je ponudio predsjednik Ivan Kos, smatrajući kako je on osigurao sve potrebno za rad sportskog segmenta te kako nema odgovornost za ono što se događa na terenu. Uostalom, Kosovim odlaskom urušila bi se kompletna piramidu vodstva kluba, što je scenarij koji bi svakako valjalo izbjeći.

Doduše, nisu ‘nadzornici’ prihvatili ni ponuđeni mandat Marija Branca, no on inzistira na odlasku. Pristao je ostati do izbora nasljednika. Za razliku od trenera, koji nije pristao na sporazumni raskid kako bi osigurao otpremninu, Branco odlazi bez potraživanja prema klubu, baš kao što je i najavljivao.

Što dalje? Predsjednik Kos raskinut će ugovor s Carrillom i Brancom te se baca u potragu za nasljednicima. Dosad je Kos pronalazio rješenja izvan Splita, pa i Hrvatske, smatrajući kako su lokalni treneri opterećeni okruženjem, no to se na primjerima Pušnika i Carrilla nije pokazalo kao dobro rješenje. Ako se sad odluči za domaćeg čovjeka, izbor mu je prilično sužen.

Dokazani domaći treneri uglavnom su pod ugovorima, poput Slaven Bilića, Zorana Vulića, Igora Tudora, Ivana Leke... No od danas je slobodan Ivan Jurić, a njega će iz Hajduka sigurno kontaktirati kao prvi izbor, no pitanje je vidi li on svoju budućnost u rodnom gradu. Druga opcija je neki mlađi trener, koji tek traži proboj na veliku scenu, a među njima “iskače” Goran Sablić, koji vrlo uspješno vodi Široki brijeg. Među trenerima koji nisu iz Splita tu je Željko Kopić, koji je već dvaput odbio Hajduk, Robert Prosinečki, kojeg bi teško prihvatili navijači, te Matjaž Kek. Da, Kek! Pred otkazom je u Rijeci, a nikad nije tajio da je u mladosti navijao za Hajduk. No njegov dolazak se u ovom trenutku čini potpuno nemogućom misijom. Baš kao i dolazak aktualnog izbornika Zlatka Dalića, velikog navijača Hajduka.

Tražit će se mišljenje i od predstavnika Našeg Hajduka, koji su se dosad uglavnom držali po strani, a nije nemoguće i da Torcida zatraži nove izbore...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani