Obavijesti

Sport

Komentari 13

'Ponosan sam na svoje dečke, pokazali su da imaju karakter'

'Ponosan sam na svoje dečke, pokazali su da imaju karakter'
4

Pobijedila je Francuska Belgiju 1-0 u prvoj polufinalnoj utakmici Svjetskog prvenstva u Rusiji i tako se plasirala u finale, u kojem će igrati protiv boljeg iz susreta Hrvatska - Engleska

VIDEO

Francuska je, minimalnom pobjedom protiv Belgije 1-0, postala prvi finalist Svjetskog prvenstva u Rusiji. Odigrali su dobro i jedni i drugi, ali sreća je bila na strani Francuza. 

U 51. minuti je Umtiti doveo svoju momčad u vodstvo i postavio rezultat koji se na semaforu održao do kraja. Oba izbornika i jedini strijelac prokomentirali su ovaj prvi polufinalni susret u Rusiji.

- Bilo je izvanredno - rekao je Deschamps odmah nakon utakmice - Jako sam sretan zbog svojih igrača, pokazali smo karakter i pravi mentalitet. Bilo je teško večeras. Puno smo radili u obrani.

- Morali smo što više iskoristiti protunapade. Čestitke mojim igračima i stožeru. Jako sam ponosan na svoju momčad - rekao je Didier Deschamps, koji bi se mogao pridružiti Franzu Beckenbaueru i Mariu Zagallou koji su jedini osvojili Svjetsko prvenstvo i kao igrači i kao izbornici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Francuska je u finalu! Umtiti je poslao Belgiju u boj za broncu
Francuska je u finalu! Umtiti je poslao Belgiju u boj za broncu

Belgijski izbornik Roberto Martinez ponosan je na svoje igrače, unatoč porazu.

- Nažalost, za nas su presudni bili propušteni ziceri. Utakmica je bila jako napeta i odlučujuća je bila mala doza sreće pred golom - rekao je Španjolac.

- Stav igrača bio je izvanredan i ne mogu tražiti ništa više. Oni su dali sve od sebe i gurali su do zadnje sekunde kako bi se vratili u igru.

- Razočarani smo, htjeli smo proći u finale, moramo ovo ostaviti iza sebe i početi razmišljati o sljedećoj utakmici.

Jedini strijelac na utakmici - Samuel Umtiti - rekao je da je ova pobjeda zajednička zasluga cijelog tima.

- Puno ponosa - rekao je branič - Puno smo radili... Ja sam zabio, ali odigrali smo dobru utakmicu i ponosan sam na sve. Oni su radili '98., a mi danas. Dostigli smo naš cilj plasirati se u finale, jako sam zadovoljan.

Francuska će u 15. srpnja u finalu igrati protiv naših Vatrenih ili Engleske, ovisno o ishodu druge polufinalne utakmice, koja je na rasporedu u srijedu od 20 sati.

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske