Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ja sam s Blankom od početka, on je Sandru uzeo na vrhuncu'

None Foto: Miranda Cikotic, Luka Stanzl/PIXSELL

Sandrin trener, dakle, prozvao je zbog financiranja Hrvatski olimpijski odbor i Blankine trenere Bojana Marinovića i Joška Vlašića, čiji odgovor nije dugo trebalo čekati

Ja od HOO-a imam samo honorar koji je privremen. Ako ne opravdam kriterije, sljedeće godine letim van. Moram se nekome ulizivati da me ostave u određenoj kategoriji. Blanka Vlašić ima dva trenera koje financira HOO. Blanka ima tri olimpijska zlata, a Sandra dva? OK, hvala, kad i mi budemo imali treće olimpijsko zlato onda ćemo tražiti plaću za drugog trenera, u ciničnom je tonu govorio Edis Elkasević nakon osvojene bronce Sandre Perković na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Sandrin trener, dakle, prozvao je zbog financiranja Hrvatski olimpijski odbor i Blankine trenere Bojana Marinovića i Joška Vlašića, čiji, pak, odgovor, prenijele su Sportske novosti, nije dugo trebalo čekati.

Vlašić je ono što je imao za reći nakon Elkasovićeva istupa, sažeo u devet točaka:

1. Čestitke Sandri, njemu i stožeru za sjajnu broncu na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

2. Čudno da se nakon bronce u svom nezadovoljstvu obrušio na Blanku i njene trenere, jer je ista situacija bila i kad je Sandra osvajala zlata, pa ga mi nismo “ometali”.

3. Čudno je i to što vrlo dobro zna što znači biti najbolji na svijetu i koliko je to u atletici teško; a Blanka na svjetskim prvenstvima ima četiri zlatne medalje (po dvije na otvorenom i u dvorani) te tri srebra (dva na otvorenom i jedno u dvorani), kao i jednu dvoransku broncu. Zar je to malo?

4. Blanki pripada titula najbolje atletičarke svijeta, dva puta najbolje Europljanke, te najbolje sportašice svijeta po izboru sportskih novinara, što u ženskoj konkurenciji nitko kod nas još nije dosegnuo.

5. Blanka ima najvrijedniji atletski rezultat u Hrvatskoj; 208 cm i samo 1 cm od svjetskoga rekorda.

6. Kada govorimo o trenerima, razlika između Bojana Marinovića i mene i njega je u tome što smo mi s Blankom od samog početka, a on je Sandru preuzeo kad je ona već bila najbolja. Želim mu da u godinama koje dolaze nekoga momka u bacanju kugle od 13 m dovede do 23 m.

7. U atletskim krugovima normalna je situacija da trener ulazi u postotak nagrada s natjecanja svoga pulena i na taj način sudjeluje i u dobrim ishodima zajedničkog rada. Ukoliko je takav odnos uspostavljen u njegovom slučaju, onda njegov novac nije problem. Ako to nije slučaj, onda treba pokucati na obližnja vrata.

8. Ima mnogo dobrih narodnih poslovica koje bi moglo opisati ovaj slučaj. Padne mi jedna kineska: Ako pišaš, ne radi to uz vjetar.

9. Čestitka Sandri, njemu i stožeru na sjajnoj bronci na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Komentari (50)
  • E moj bosanac ti si tako dobar trener da si nekoga tko je prije tebe osvajao zlata bez problema doveo do toga da jedva osvoji broncu. Da joj nisi decko, radio bi u bosni na bausteli

    7. 10. 2019,   16:28
  • Svaka čast Jošku Vlašiću.Pogodio je točno u centar.Edis Elkasović je ušao u intimnu vezu sa Sandrom, kako bi izgurao pokojnog Ivanču,što mu je i uspjelo, i to onda kada je ona bila na vrhuncu.Sada, kada više nema stručnosti za njezin napredak, svi drugi su mu krivi.Međutim, njezin rezultat nije kiks, samo su druge bolje.Ali Edis bi trebao podignuti Sandru na rezultate preko 70 metara, ali on nema tu stručnost.

    7. 10. 2019,   16:22
  • Bravo izreka je dobra 😀😀, a ima i ona poslje sr*nja pusti vodu.....Stari vuk Vlašić je u pravu 👍👍

    7. 10. 2019,   16:22